3 Târguri de Crăciun pe care nu le puteţi rata

Crăciunul este cu siguranță cea mai iubită sărbătoare, iar pregătirile de Crăciun este momentul cel mai așteptat atât de cei mici cât și cei mari. Cumpărăturile, goana după cadouri, cozonaci, ornamente, fac ca sărbătoarea să fie cu adevărat feerică. Iar cum sărbătorile de iarnă se apropie, este bine ca să ne hotărâm din timp unde vom merge pentru a face cumpărături. În acest sens vă propunem 3 târguri unde atmosfera festivă te transpune într-o stare de sărbătoare de zile mari. Alegeți o destinație nouă în acest an și porniți cu toată familia la vânătoare de cadouri.

1.Lumini şi  delicatese în Capitala Crăciunului

Strasbourgmai este denumit şi “Capitala Crăciunului”. Oraşul găzduieşte anual cel mai vechi târg de Crăciun din lume. Vizitatorii pot vedea 12 pieţe într-una singură , pot gusta turtă dulce tradiţională creată după reţetă frantuzească şi vinuri fierte foarte condimentate.

2.Târgul de Crăciun de la Sibiu

Sibiul este singurul oraş din România care găzduieşte anual un târg de Crăciun asemănător târgului de la Praga şi Viena. În Piaţa Mare din Sibiu vizitatorii pot cumpăra cadouri, degusta vin fiert cu scorţisoară dar şi diverse specialităţi culinare nemţeşi şi ungureşti.

3.Viena împodobită de sărbătoare

Capitala Austriei găzduieşte anual trei târguri de Crăciun. În piaţa Rathausplatz  este găzduit casa targului Christkindlmarkt. În fața Palatului Schonbrunn se întinde un târg de produse făcute manual iar în Freyung va fi Old Viennese Christmas Market, târg  cu produse tradiţionale şi cadouri culinare.

You May Also Like