TOP 5 cele mai puțin vizitate țări din lume

Ți-ai dori să mergi într-o călătorie în care aproape nimeni nu a fost?  Ei bine, problema este că locurile mai puțin vizitate s-ar puatea să nu se conformeze condițiilor ce ar trebui să le întrunească călătoria care o cauți. De obicei, țările cu o circulație turistică redusă au și un motiv bun pentru care turiștii nu se grăbesc să le calce pe teritoriu. Dacă, totuși, ai curaj și interes noi îți propunem topul celor mai puțin vizitate țări din lume.

5. Insulele Marshall

Această regiune este mai puțin vizitată din considerentul că biletele de avion în această direcție sunt foarte greu de găsit și extrem de scumpe.  Deasemenea, structurile de cazare și de alimentație publică sunt puține la număr, fapt pentru care  prețul lor este mare. Pe de altă parte s-ar putea să nu îți displacă ideea de a dormi pe plajă și de a te scufunda în unul din cele mai bune locuri de pe Pământ unde ai putea face scufundări. În medie, anual aici vin aproximativ 5000 turiști.

4. Kiribati

Republica Kiribati este o țară insulară în Oceanul Pacific, despre care nu foarte mulți au auzit, fapt ce se datorează lipsei de promovare a acestei regiuni în rândurile liniilor aeriene. Doar iubitorii de activități în sau în preajma apei ar putea îndepărta Kiribati de topul țărilor cu cele mai puține vizite, întrucât potențialul turistic al acestei regiuni se axează pe scufundări, snorkeling, pescuit și sporturi de apă. Anual în această țară vin în medie, cu aproximație 4700 turiști.

3. Tuvalu

Nici cu Tuvalu, la fel ca și cu Kiribati, liniile aeriene nu au nici o tangență. Chiar și așa, dacă vrei să ajungi în una din țările poziționate pe 4 și respectiv 3 în clasamentul cu cele mai  puțin vizitate țări, va trebui să iai un zbor din  Fiji, întrucât doar Air Pacific zboară către Kiribati și Tuvalu. Dacă nivelul mării continuă se crească, atunci Tuvalu va fi prima țară care va dispărea, așa că grăbește-te să o vizitezi înainte de a avea nevoie de un submarin ca să o vizitezi. În prezent guvernul caută opțiuni, printre care se numără și cumpărare de pământuri, pentru a-i ajuta pe locuitori să se refugieze. În medie, anual 1200 turiști vizitează Tuvalu.

2. Somalia

Războiul, lipsa unui guvern de mai mulți ani și acțiunile vionlente ale musulmanilor sunt doar câteva din elementele care au știrbit din imaginea Somaliei suficient de mult încât să nu mai atragă turiști. Liniile Aeriene din Turcia au deschis de două ori săptămânal zboruri către Somalia din Istanbul, pentru amatorii neînfricați de circumstanțe periculoase. În medie, anual aproximativ 500 persoane vizitează Somalia.

1. Nauru

Nauru este o țară insulară din teritoriul micronezian al Pacificului de Sud, fiind considerată cea mai mică republică din lume, poziționându-se pe doar 21 km patrați. Turismul în această regiune este slab-dezvoltat din motivul că țara nu dispune de un potențial turistic larg. Cea mai mare parte din teritoriul țării este ocupat de o mare mină de fosfat. Pe tot teritoriul țării există doar o linie aeriană, iar ca să pătrunzi în țară ai nevoie de viză, iar țara nu are multe ambasade peste hotare. În medie 200 turiști vizitează Nauru anual.

 

 

You May Also Like