5 țări unice în lume. Ce găsești la ei și nu găsești la alții

Fiecare țară se deosebește de celelalte prin frumusețea și individualitatea proprie. Cu  siguranță fiecare dintre ele ascunde ceva cu adevărat unic, pentrucă anume unicitatea este ceia ce ne diferențiază.  De prin lume adunate, vă prezentăm în continuare curiozitățile unor 5 țări care sunt reprezentate de câte ceva unic, ce numai şi numai la ei se găseşte.

Indonezia – ţara cu cele mai multe insule din lume

Aproximativ 17.500 insule sunt în Indonezia. Cu 81.350 de kilometri de coastă, dintre care doar 6000 sunt locuiţi. 10 – 15% din recifele de corali din lume se găsesc aici.

Canada – ţara cu cel mai mare număr de lacuri din lume

Canada găzduieşte 60% din lacurile din întreaga lume. Acest lucru se întâmplă din cauza sistemelor de drenaj răspândite în toată ţara. Numărul total de lacuri din Canada nu este cunoscut, dar se presupune că este undeva la 3 milioane. În unele regiuni există mai mult de 30 de lacuri pe 100 de kilometri pătraţi.

Surinam – ţara ce găzduieşte cea mai mare suprafaţă de junglă

91% din suprafaţa totală a terenurilor din Surinam este acoperită cu junglă: 16.3 milioane de hectare sau 63.000 de kilometri pătraţi. 400.000 de locuitori locuiesc în oraşele de coastă şi în capitală, în timp ce doar 5% din populaţia ţării locuiesc în junglă.

Libia – ţara cu cea mai mare întindere de deşert din lume

Libia este ţara care găzduieşte cea mai mare întidere deşertică din lume, mai exact: 99%. Există locuri în care pământul arid nu a mai văzut un stop de apă chiar şi de zeci de ani.

Mongolia – ţara cu cea mai mică densitate a populaţei

Mongolia este ţara cu cea mai mică densitate a populaţei pe kilometru pătrat. Aproximativ 1.7 persoane pe kilometru pătrat. Mongolia are 2.5 milioane de persoane şi ocupă 600.000 de kilometri pătraţi. O foarte mare parte a populaţei locuieşte în mediul urban, iar zona ruală se poate numi goală.

You May Also Like