Aeroportului Internaţional Bălţi, ar putea fi modernizat

După ce activitatea Aeroportului Internațional Bălți-Leadoveni a fost sistată deja de trei luni, o companie elveţiană ar intenţiona să investească în modernizarea Aeroportului, pentru a-l aduce la starea în care poate gestiona în regim normal curse internaţionale de pasageri şi mărfuri.

Anunțul a fost făcut în această săptămână de către reprezentantul investitorilor elveţieni în Republica Moldova, Iurie Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit lui Gheorghiţă, membrii companiei au depus deja o scrisoare de intenţie la primăria municipiului Bălţi şi la Guvernul Republicii Moldova prin care au solicitat să concesioneze aeroportul pentru o perioadă de 49 de ani.

Pentru renovarea Aeroportului, elvețienii susțin că infrastructura aeroportului trebuie construită de la zero, fapt ce vor fi nevoie de circa trei ani pentru lucrările necesare. În acest sens, compania elvețiană Militzer&Munch International Holding AG a declarat că ar fi gata să investească circa 30 de milioane de euro pentru reconstrucția Aeroportului Internațional Bălți și alte 10-15 milioane de euro în prelungirea pistei de decolare.

Potrivit lui Iurie Gheorghiţă, cu această ocazie vor fi create şi peste 200 de locuri de muncă, bine remunerate, condiții prielnice pentru activitatea altor agenți economici, precum și contribuirea la dezvoltarea orașului.

Amintim, că anterior, au mai existat câteva tentative de renovare a aeroportului, prin „recomandări” insistente în adresa Air Moldova de a executa zboruri de pe acest aeroport. Din 1992 au existat tentative de organizare a curselor regulate din Bălți spre Moscova, însă acestea au fost anulate din motive economice.

Momentan, aeroportul oferă servicii doar pentru helicoptere și avioane mici.

You May Also Like