Află cum îți protejezi pielea în funcție de destinație!

408140_114477668680679_1927006201_nFiecare călătorie reprezintă un factor care acționează asupra corpului și tenului nostru. Diferența de climă, fie ea mai uscată sau mai umedă, mai caldă sau mai rece, nivelul de poluare al aerului, toate au impact direct asupra organismului. Travel news și cosmetologul Inga Busuioc, îți propun cîteva sfaturi pentru a-ți asigura protecția pielii pe durata călătoriei! Frumusețea naturală trebuie protejată!

 

 

 

 

Să începem cu regula de aur pentru îngrijirea tenului, fie acesta ten uscat, gras, mixt sau normal. Este necesar zilnic de consumat cît mai multă apă. Cu toții cunoaștem că aceasta elimină toxinele din organism, hidratează tenul, astfel împiedicînd formarea ridurilor fine. A doua regulă ar fi utilizarea cremelor cu SPF (factor de protecție solară) . Indiferent de sezon, fie afară timp rece sau cald, nu suntem lipsiți de soare și odată cu apariția acestuia pe orizont apar și razele UV (ultra-violete). Un impact mai mare au  razele UVA care reprezintă 95 % din razele UV. Ele pătrund în adîncul dermului formînd așa numiții radicali liberi, la rîndul lor, aceștea deteriorează celulele pielii și determină apariția : fotoîmbătrînirii, pigmentării, alergii.

Cum protejăm pielea dacă alegem o destinație fierbinte și exotică?Maldive

Îngrijirea tenului în sezonul cald se efectuează, conform tipului de ten pe care îl deține persoana în cauză. Nu uităm în primul rînd de consumul minim de 1,5- 2 L de apă pe zi. Este necesară demachierea și tonifierea tenului de 2 ori pe zi. Utilizarea unei crème hidratante cu un SPF minim de 30+, ochelarii de soare și pălăria cu borurile late nu trebuie să lipsească la ieșirile în aer liber. Pentru persoanele cu tenul uscat sau mixt se recomandă  utilizarea apei termale care are proprietăți calmante, anti-iritante şi anti-inflamatorii. Pe parcursul călătoriei, temperaturile ridicate cauzează  un lucru mai agresiv al glandelor sebace, astfel producînd o cantitate de sebum mai mare, deaceea persoanelor cu tenul gras li se recomandă evitarea produselor alimentare grase sau prăjite.

Concludem: Nu trebuie să lipsească din bagaj: Ochelarii de soare, crema cu protecție SPF, pălăria și apa termală

 

 Cum ne protejăm pielea dacă mergem la munte, unde ne întîlnim cu frigul?munte-2014

Condițiile climaterice au o acțiune directă asupra pielii. Iată de ce  în sezonul rece tenul  este expus unor factori care influențează negativ asupra acestuia. Din îngrijirea zilnică trebuie excluse produsele cosmetice ce conțin alcool și glicerină, deoarece acestea distrug bariera protectoare naturală a pielii, irită şi usucă tenul prea tare. Se recomandă aplicarea unei măstii, în cazul tenului uscat sau mixt aceasta trebuie să fie o mască hrănitoare, iar în cazul tenului gras mască hidratantă. Cremele utilizate trebuie la fel să dețină minim un SPF 15+.

 Concludem: Nu trebuie să lipsească din bagaj: Crema protectoare, o mască pe care o putem aplica în condiții de casă, produse cosmetic fără alcool și glicerină.

 

Cum ne protejăm pielea dacă alegem o destinație cu un mediu poluat, precum India, Africa?

Rămîne valabil consumul abundant de lichie, o cremă cu un factor protector 50+ și crème sau loțiuni ce conțin vitamina A, C, E, care sunt atioxidanți puternici.

You May Also Like