Atena – destinația perfectă pentru o vacanță de Paște. Vezi ce evenimente au loc în această perioadă acolo

Istoric, dar plin de viață, orașul Atena este extrem de popular în vacanța pascală, când numeroși turiști străini, în special greci, aleg să participe la procesiunile și festivitățile ce au loc aici cu ocazia celei mai mari sărbători a creștinătății.

În Atena sunt organizate o serie de evenimente ce marchează atât Învierea Domnului, dar și trecerea de la iarnă la primăvară prin celebrul festival „Apokries”. Este un fel de carnaval ce îi aduce în prim plan pe dansatorii tradiționali ce îmbrăca costume populare spectaculoase, dar și pe tinerii care se îndreaptă spre Plaka pentru a se luptă cu „iarna” înarmați cu bețe din plastic și multe confetti.

În timpul carnavalului desfășurat în apropierea Paștelui, toate localurile tradiționale servesc preparate simbol acestei perioade. Mai exact, fiecare turist sau locuitor care ține sau nu post este „impins” prin tradiție să consume (atât în Vinerea Mare, cât și în Sâmbătă Mare), preparate delicioase pe bază de fructe de mare.

Se pregătesc tot felul de bunătăți de la raci cu unt până la scoici, caracatiță și calamar pe grătar. Excepție de la această regulă face peștele, care nu se consumă decât în Noaptea Sfântă și în duminica Paștelui.

Dacă Atena pare mult prea aglomerată pentru o escapadă de Paște, poți evită agitația prin vizitarea străvechiului oraș Delphi. Considerat de greci Centrul Universului, cel mai important Oracol dedicat zeului Apollo păstrează într-o stare foarte bună sanctuare și edificii antice.

Tot aici vei putea admira ruinele sferei de marmură Omphalos, pe care Zeus a numit-o „buricul pământului”, păzită de crestele munților și de pereți din calcar impunători.

Sursa text: turism.bzi.ro

Sursa foto: descoperalocuri.ro

You May Also Like