Atenție! Călătoriile în Coreea de Nord pot fi periculoase și trebuie evitate

În contextul sancțiunilor impuse Coreei de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană) de către Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, precum și a politicii promovate de acest stat în raport cu alte țări, autoritățile de la Chișinău recomandă cu insistență evitarea călătoriilor spre această destinație.

Potrivit Agenției Turismului a Republicii Moldova, dar și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, la momentul actual, țara noastră este într-o relație temperată cu Republica Coreeană și are posibilități limitate de intervenție sau de acordare a serviciilor consulare.

Autoritățile de resort moldovenești mai informează, că în cazul în care cetățenii moldoveni deja se află pe teritoriul acestui stat, aceștia sunt rugați să își anunțe prezența în regiune, comunicând coordonatele personale Centrului de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, pentru a putea fi contactați în situații de urgență. Contactele Centrului de Apel sunt: +373 22 788 722 sau 0800 90990 (de pe telefonul fix).

De precizat, că persoanele care vor călători spre această destinație în pofida atenționărilor comunicate mai sus, trebuie să-și asume responsabilitatea pentru riscurile la care se expun.

Sursa foto: myticketsnyc.com

You May Also Like