Atenție! Circulația mai multor trenuri a fost sistată

Condițiile meteorologice nefavorabile din seara zilei de sîmbătă, 13 mai, au cauzat modificări în orarul circulației trenurilor internaționale. Anunțul a fost făcut de Calea Ferată din Moldova /CFM/, care a precizat că din motive tehnice circulația trenurilor locale va fi astăzi sistată.

Potrivit datelor CFM, pe segmentul de cale ferată Bender-Chișinău, la kilometrul 1513 și 1526, apele au spălat stratul de pietriș aflat sub liniile feroviare, fapt ce a afectat terasamentul. Din cauza pericolelor existente, 18 pasageri ai cursei Odesa-Chișinău au fost preluați aseară din stația Tighina cu automobile speciale care aparțin CFM și transportați în capitală. De asemenea, pasagerii cursei Moscova-Chișinău au fost preluați cu mașinile din stația Bulboaca, iar călătorii care și-au procurat bilete în prealabil pentru cursa Chișinău-Moscova, s-au deplasat, din contul CFM, spre stația Bulboaca, acolo unde a staționat trenul nr. 65, reluîndu-și circulația spre capitala Federației Ruse.

Conform sursei citate, ploile au provocat daune și pe segmentul de cale ferată Bălțați-Căinari, la kilometrul 23, 24 și 25. Puhoaiele au spălat prundișul în unele locuri, chiar și la o adîncime de circa doi metri.

Lucrările de remediere a riscurilor existente pe segmental Tighina-Chișinău au fost finalizate, iar trenurile au fost repuse în circulație.

Sursa text: moldpres.md

Sursa foto: railway.md

You May Also Like