Atenție la călătoriile în Egipt. Forțele de securitate egiptene au ucis 12 turiști

Doisprezece turişti au fost ucişi, iar alţi zece au fost răniţi de către membri ai forţelor de securitate egiptene care au deschis focul asupra unor vehicule cu turişti mexicani, în Deşertul de Vest, a anunţat Ministerul egiptean de Interne, relatează CNN.

Atacul a avut loc duminică, într-o „zonă restricţionată”.

Militari şi poliţişti egipteni urmăreau „elemente teroriste” în zona oazelor, unde au deschis în mod eronat focul asupra unui convoi de patru vehicule cu turişti. Printre victime se află mexicani şi egipteni, a precizat ministerul.

O anchetă a fost deschisă şi este în curs, a anunţat aceeaşi sursă. Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a deplâns pierderea concetăţenilor săi, într-un mesaj postat pe Twitter.

Mexicul condamnă aceste acţiuni împotriva cetăţenilor noştri şi a solicitat ca Guvernul egiptean să efectueze o anchetă exhaustivă cu privire la ceea ce s-a întâmplat„, afirmă şeful statului mexican.

Ambasadorul mexican în Egipt oferă ajutor cetăţenilor mexicani răniţi în incident, care au fost spitalizaţi, a adăugat Nieto. El a îndemnat ambasada să suplimenteze personalul pentru a ajuta familiile victimelor.

Regiunea este frecventată de către turişti.

Forţele egiptene de securitate au fost ţinta a numeroase atacuri comise de către militanţi, după îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte islamist Mohammed Morsi de către armată, în 2013, în urma unor proteste violente de masă.

You May Also Like