(FOTO) BOSTANIADA – cel mai aşteptat eveniment al toamnei

În acest weekend, a avut loc cel mai gustos festival al anului, dedicat deliciosului dovleac. Ajuns la cea de-a cincea ediție, evenimentul a fost organizat în stil de carnaval. Gazda evenimentului a fost Gradina Botanică, unde timp de două zile, vizitatorii au avut parte de o atmosferă de poveste, concursuri, muzică şi, desigur, sute de gustări delicioase din dovleac.

Cei prezenți la eveniment au avut posibilitatea să procure bostani, să guste bucate preparate din dovleci, dar și să participe la diverse concursuri.

Astfel, pe lîngă elementele tradiționale de iarmaroc și gastronomie, evenimentul a inclus și parade costumate, performanțe de orchestre de percuții, master-classuri, dar și un show extravagant de circ de noapte. De asemenea, vizitatori au avut parte de un spectacol de dans în evoluarea ansamblului Joc.

Ca și în ceilalți ani, fermierii au concurat pentru cel mai greu bostan. Astfel, cel ma mare bostan a cîntărit aproximativ 300 kg, și a fost crescut în grădina unui gospodar din satul Ratuș.

Festivalul etno-gastronomic „Bostaniada” a avut ca scop promovarea tradițiilor etnice, dar și oferirea posibilității producătorilor și agricultorilor autohtoni, să-și vîndă produsele direct către consumatori.

img_6690 img_6725 img_6735 img_6827 img_6833 img_6891 img_7114

Sursa foto: MADEIN.MD

 

 

 

You May Also Like