Care sunt cele mai cunoscute atracţii turistice subacvatice

Lumea subacvatică are o multţime de surprize,şi modalităţi de a ne uimi şi a ne atrage cît mai aproape de ea. Scufundările alături de rechini rămîn a fi doar nişte detalii în comparaţie cu celelalte activităţi pe care ni le oferă avest tărîm magic. În continuare umează top 7 atracţii turistice subacvatice.

1. Museo Subacuatico de Arte, Cancun, Mexic

Museo Subacuatico de Arte găzduieşte mai mult de 400 de sculpturi modelate de către artistul britanic Jason deCaires Taylor. Piesele sunt realizate din beton cu pH neutru, iar muzeul se află în Parcul Marin Naţional Isla Mujeres din Cancun. Printre cele mai importante opere se numără „Man on Fire” şi „Silent Evolution”. În timp, coralii şi alte vietăţi marine vor îmbrăca treptat aceste figuri.

1

2. Parco Archaeologico Sommerso di Baia, Pozzuoli, Italia

Din cauza fenomenului numit bradiseism – ridicarea sau scaderea graduala a unei părţi din suprafaţa Pămîntului, provocată de umplerea sau golirea unei camere magmatice – , Baia, o zonă situată la circa 30 de minute vest de Napoli, este în prezent sub apă. Cei care doresc să o viziteze au la dispozitie tururi cu ghizi pentru scufundatori, care acoperă patru locuri importante din această zonă, printre care se numară Villa Protiro si Portus Julius.

2

3. Laguna Truk, Micronezia

Această lagună din statul insular Truk (sau Chuuk) din Micronezia este un paradis pentru cei pasionaţi de naufragii. În timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial acesta a fost locul În care s-au dat mai multe bătălii, iar în prezent fundul oceanului găzduieşte circa 60 de nave scufundate în acea vreme şi aproximativ 275 de avioane.

Toate adapostesc resturi de arme, muniţie, măşti de gaze şi chiar rămăşite umane. Adîncimea medie la care se găsesc acestea este de 20 metri. În lagună pot fi văzuţi şi numeroşi peşti de un colorit impresionant, dar şi rechini de recif.

001fd04cfc6210e1fcf322

4. Neptune Memorial Reef, Key Biscayne, Florida

Neptune Society a dus „îngroparea” în mare la un nivel monumental, Neptune Memorial Reef fiind cel mai mare recif realizat de mîna omului. Acesta se întinde pe o suprafaţă de circa 16 acri, la aproximativ 15 metri adîncime şi este situat la 5 kilometri est de Key Biscayne.

Reciful poate adăposti 850 de „locuri de veci” – rămăşiţe umane arse amestecate cu beton şi puse în niste nise pe fundul marii sau sub formă de scoici şi corali.

 

d87c7f0389069a879bc79ecc95d0bb97
5. Yonaguni Monument, Okinawa, Japonia

În 1987, un scufundător care urmărea rechini ciocan a descoperit un templu megalitic situat la 25 de metri sub apă în Marea Chinei de Est. Aici pot fi văzute plăci din stîncă solidă modelate în unghiuri aproape drepte, aşezate într-o structură piramidală. De asemenea, au fost descoperite unelte din piatră şi sculpturi.

filing_images_1a07c3ff730c

6. Oficiul poştal subacvatic, Vanuatu

Acesta este primul oficiu postal aflat sub apă si, deşi ciclonul Jasmine i-a deteriorat structura în februarie 2012, iar postasul a fost înlocuit cu o cutie postală galbenă, doritorii pot trimite de aici cărţi poştale rezistente la apa oriunde în lume, pentru doar 4 dolari.

 

UnderwaterPostOfficeVanuatu
7. Vaersenbaai Car Piles, Curacao

Parcul Marin care se întinde de-a lungul coastei de sud a insulei Curacao este foarte cunoscut în zonă. Scufundatorii începători pot vedea un remorcher naufragiat, iar cei mai experimentaţi, care ajung la circa 28 de metri adîncime, pot vedea mormane de maşini vechi.

 

You May Also Like