Castelul Mimi şi-a redeschis uşile după mai bine de un secol

Pe 17 septembrie, Castel Mimi și-a celebrat cea de a doua renaștere. Astfel, primul castel din Moldova și-a redeschis porțile pentru public, după mai bine de un secol. Inaugurarea castelului vinicol a avut loc în satul Bulboaca, raionul Anenii – Noi.

Ademeniți de istoria castelului, dar și de arhitectura specifică a acestuia, noua destinație turistică a fost vizitată de oaspeți din toate colțurile Moldovei.

Pentru a putea admira întregul complex şi a afla istoria acestuia, vizitatorii au avut parte de excursii în incinta castelului, unde au avut ocazia de a participa și la o degustare de vinuri.

De la eveniment nu a lipsit nici muzica bună, care a fost asigurată de către invitații Brio Sonores, Aura, Vitalie Dani, Машина Времени, Vali Boghean, Moldovan National Youth Orchestra.

Castelul Mimi are o istorie foarte bogată, iar începuturile acesteia stau la baza anului 1893, când ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi a hotărât să inaugureze un castel. În prezent edificiul reprezintă un patrimoniu cultural al țării. Inclus în top 15 capodopere arhitecturale din  lumea vinului, acesta este o destinație unică pentru Republica Moldova.

You May Also Like