Cea mai mare colecție de ceasuri din lemn reciclat le găsim în Indonezia și Los Angeles

Curentul eco a luat amploare în ultima perioadă. Pe zi ce trece apar tot mai multe inovații în materie de eco, pe toate planurile, de la haine sau masini eco, mai nou – la ceasuri eco. Astfel un nou trend apărut pe piață sunt ceasurile din lemn reciclat- care sunt o nouă tendință în materie de stil. Acest tip de ceasuri, se pot găsi în Indonezia și Los Angeles.

Astfel, câţiva ceasornicari din Indonezia au transformat resturile rămase de la prelucrarea lemnului în obiecte de măsurare a timpului pentru a încuraja reciclarea şi a spori creativitatea. Materialele folosite provin de la fabricanții de mobilă și au un preț cuprins între 75 și 120 de dolari.

Compania produce zilnic aproximativ 25 de ceasuri, o cantitate extrem de mică în comparație cu cea a altor branduri celebre de peste hotare. Producţia merge, însă, la export în nouă ţări printre care Singapore, China, Japonia, Africa de Sud, Germania şi Statele Unite.

O altă companie, care realzează ceasuri din lemn reciclat este producatorul WeWood – un brand italienesc stabilit in Los Angeles. În spatele acestor produse se afla și o misiune cât se poate de nobilă. Pentru fiecare ceas vândut cei de la American Forest plantează câte un copac în diverse regiuni ale lumii. Doar pana in 2013 compania a reușit cu succes plantarea a mai bine de peste 250.000 de copaci în America, și efectiv în toate țările în care aceste ceasuri au fost comercializate.

Astfel de ceasuri 100% din lemn lucrat manual, este un gadget modern al timpului, care poate deveni un accesoriu unic pentru orce turist aflat în Indonezia sau Los Angeles. O veritabilă operă de artă ecologică pentru cei care apreciează lucrurile de calitate. O alegere indrăzneață, originală și în trend pentru cei care adoră să experimenteze lucruri noi.

You May Also Like