Cei trei moldoveni aventurieri pornesc într-o nouă expediție. De această dată, merg la Moș Crăciun acasă

După ce în vara anului 2015 au pornit o expediție prin lume, vizitând 21 de țări în 21 de zile, cei trei moldoveni aventurieri  – Ilie Toma, Anatolie Untura şi Alex Berdicevsch, pornesc într-o nouă misiune. De data aceasta, moldovenii au ca scop să ajungă în țara lui Moș Crăciun pentru a duce direct scrisorile copiilor din Moldova.

În noua lor expediție, cei trei moldoveni își doresc să aducă un zîmbet și fericire pe fețele copiilor. În acest sens, aceștia au pornit în colectarea scrisorilor și desenelor pentru Moș Crăciun, pentru a le duce exact în Laponia, la Cercul Polar – acasă la Moșu.

Pentru a aduce frumuseţea și farmecul poveştii de sărbători, în proiect vor fi implicați și copiii defavorizaţi de la două orfelinate/şcoli-internat din Moldova.

Cu o scrisoare sau un desen dedicat lui Moș Crăciun, pot participa toți copii din Moldova. Creaţiile copiilor, însoţite de datele de contact ale părinţilor, sunt aşteptate la 27 de puncte de colectare din întreaga ţară – 10 în Chişinău şi alte 17 în ţară, până la 2 decembrie. Colectările de la casele de copii se vor face direct de cei trei aventurieri, care vor vizita copiii defavorizaţi la începutul şi la sfârşitul expediţiei.

Moldovenii, vor porni în marea aventură pe 3 decembrie, așteptîndu-i peste 8.000 km parcurşi în condiţii de iarnă, până în zone Arctice, în condiţii dure, pline de provocări. Întreaga expediţie va fi înregistrată foto şi video, iar în ajun de Crăciun cei trei vor publica şi un mare film al expediţiei. Deasemenea, la întoarcerea în Moldova, alături de partenerii expediţiei, vor fi invitați cât mai mulţi copii de la care s-au colectat desene şi scrisori la o mega petrecere de Crăciun, cu Moş Crăciun, distracţii şi cadouri aduse direct din Laponia.

Pe lingă cazua nobilă pe care vor să o realizeze ce trei moldoveni, un alt scop al acestei expediții este și promovarea Moldovei ca destinaţie turistică. În noua expediţie, maşinile vor purta Pomul Vieţii şi adresa moldovaholiday.travel, expunându-le pe tot parcursul traseului, în toate ţările traversate. Astfel, cele 10 ţări prin care va trece expediţia sunt Moldova, România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda şi Germania. Distanţa totală a expediţiei va constitui peste 8 mii de kilometri.

Reamintim, că  intenția celor trei moldoveni, de promovare a Moldovei ca destinaţie turistică, este realizată ca și în expediția anterioară, din intenţii nobile, fără vreun beneficiu financiar. Promovarea Moldovei a fost considerată un act patriotic de către cei trei moldoveni, prin care să-şi promoveze ţara într-o mulţime de alte ţări, fără a aştepta ceva în schimb. Tinerii sunt convinşi că prin asemenea promovări, ieşite din tiparele standard, Moldova poate intriga mult mai mulţi turişti să o viziteze, decât prin căile standard.

 

 

You May Also Like