Cele mai frumoase staţiuni pentru Sărbătorile de Iarnă: când se deschid cele mai bune pieţe de Crăciun din Europa

Vin fiert, cântece de sezon, dulciuri pe alese şi o atmosferă care garantat reîncărcă bateriile pentru anul viitor, acestea ar putea fi considerate parte din oferta turistică a celor mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa.

Pieţele de Crăciun din Europa devin neîncăpătoare în perioada sărbătorilor de iarnă, iar turiştii din toate colţurile lumii vin aici pentru motive bine întemeiate, care au stat la realizarea unei selecţii cu cele mai bune astfel de pieţe pentru această perioadă, pusă la punct de publicaţia britanică „Daily Mail“.

 Viena

Nu mai puţin de 25 de pieţe de Crăciun răsfirate pe străzile din Viena transformă capitala Austriei într-o destinaţie de vis în perioada sărbătorilor de iarnă. Tradiţia pieţelor de Crăciun rezistă din secolul 17, iar una dintre cele mai frumoase astfel de pieţe sezoniere este organizată la Palatul Schonbrunn. Perioada pieţelor de Crăciun la Viena începe din 21 noiembrie şi se încheie pe 3 ianuarie.

targ-craciun-viena

 

 Zurich Gara din Zurich devine o imensă piaţă de Crăciun între 19 noiembrie-24 decembrie, alături de alte astfel de evenimente din oraşul elveţian. Astfel, vizitatorii sunt întâmpinaţi cu arome de vin fiert şi scorţişoară de cum coboară din trenuri. O altă atracţie de sezon este bradul înalt de 15 metri care va fi împodobit cu peste 7.000 de cristale Swarovski.

m_Targul-de-Craciun-indoor-in-Gara-Centrala-din-Zurich-Elvetia

 

 

 Budapesta

Începând cu  12 noiembrie se deschid şi pieţele de Crăciun din capitala Ungariei, care se închid abia după 6 ianuarie. Una dintre pieţele de succes de organizează în piaţa Vorosmarty, unde se încearcă menţinerea unei atmosfere tradiţionale, cu spectacole de marionete şi de muzică folclorică, vânzare de preparate tradiţionale şi obiecte realizate de meşteşugari.
Budapesta-Craciun-2
Praga

În fiecare an, Praga le oferă localnicilor şi vizitatorilor imaginea spectaculoasă a unui brad impresionant adus din munţii Krkonose, care devine simbolul pieţei de Crăciun din oraş. Între 28 noiembrie şi 6 ianuarie, în piaţa Wenceslas, vă puteţi delecta cu specialităţi cehe, dar puteţi cumpăra şi alte lucruri interesante de la micii producători locali, cum este tămâia şi prăjiturile de casă. Cele mai frumoase staţiuni pentru Sărbătorile de Iarnă. Bruges Cei care au drum la Bruxelles între 20 noiembrie şi 3 ianuarie ar trebuie să ia trenul spre pitorescul oraş Bruges, către piaţa Markt, pentru a se lăsa pătrunşi de spiritul sărbătorilor. Puteţi să închiriaţi o pereche de patine şi să vă distraţi la patinoarul  Simon Stevinplein. Bruges este un orăşel mirific tot timpul anului, însă în perioada sărbătorilor de iarnă farmecul său sporeşte. Bineînţeles, nu uitaţi să gustaţi din zecil de sortimente de ciocolată.

 Lincoln Şi în Marea Britanie se organizează o piaţă de Crăciun, inspirată de cele din Germania, între 3-6 decembrie, între castelul şi catedrala din zonă. Aproximativ 250.000 de oameni vin an de an să se distreze la piaţa de Crăciun din acest oraş, unde pot savura specialităţi locale, printre care pâinea cu prune şi diverse sortimente de brânză.

spectacol-colinde-in-londra-roman-in-uk

Cracovia

Între 27 noiembrie şi 26 decembrie se desfăşoară una dintre cele mai spectaculoase pieţe de Crăciun din Europa, la Cracovia, în Polonia. Piaţa principală Rynek Glowny este împânzită de meşteşugari care vând obiecte din sticlă de Boemia şi ambră din regiunea Mării Baltice. Piaţa este vestită şi pentru scenele amenajate cu naşterea lui Iisus, făcute de familiile din oraş din placaj şi hârtie, alături de cele mai elaborate, comandate de autorităţi.

piata-de-craciun-viena-avion-2185-1_1381132624

 Berlin Capitala Germaniei are aproape 60 de pieţe amenajate de Crăciun, unde tradiţia se împleteşte cu modernul. Între 25 noiembrie şi 27 decembrie, pieţele sunt pline de curioşi, care se bucură de atmosferă şi de spectacolele de lumini care au loc în fiecare an. Cele mai frumoase staţiuni pentru Sărbătorile de Iarnă. Barcelona Avinguda de la Catedral este locul unde, între 25 noiembrie şi 23 decembrie se  strâng turişti din toată lumea pentru a se bucura de spectacolul străzii la Fira de Santa Llucia, dar mai ales de oferta meşteşugarilor catalani, dornici să-şi vândă marfa, de la instrumente muzicale şi mâncare tradiţională (claponi umpluţi) până la figurine care înfăţişează diverşi sfinţi.

Cele mai frumoase staţiuni pentru Sărbătorile de Iarnă. Stockholm Carne afumată de ren şi covrigi cu şofran, dar şi dulciuri care de care mai interesante se pot târgui din piaţa Stortorget, din Stockholm, Suedia, deschisă între 21 noiembrie şi 23 decembrie. Piaţa de Crăciun Stortorget este cea mai veche, însă în oraş se mai organzează alte patru astfel de evenimente.

You May Also Like