Centrul spațial abandonat din Rusia

Pentru aceia dintre noi care de mici am spus că vrem să devenim cosmonauți când ajungem mari, pentru visătorii care privesc stelele sau pentru pasionații spațiului cosmic, centrul spațial abandonat din Rusia cu siguranță este un loc fascinant și plin de mistere.

Fotograful urban din Rusia Ralph Mirebs a descoperit în deșertul Kazahstan un depozit părăsit, care obișnuia să fie casa navetelor spațiale rusești. El a reușit să ajungă înăuntrul clădirii uitate de timp și a fotografiat cele două navete spațiale păstrate aici de peste 20 de ani.

Depozitul face parte din Cosmodromul Baikonur, cel mai vechi și mai mare cosmodrom din lume, care a lansat prima navetă spațială din istoria lumii.

Cosmodromul încă este funcțional, însă capitolul sovietic a rămas viu doar în încăperea unde se găsesc aceste două navete spațiale construite pentru cel mai mare și mai costisitor program spațial din istoria sovietică… iar acum adună praf și rugină. Programul a fost oprit în 30 iunie 1993, din cauza lipsei fodurilor. Rușii voiau să facă concurență rechetelor spațiale americane, modelele fiind asemănătoare celor de la NASA.

 

You May Also Like