Cetatea Făgăraş din România – al doilea cel mai frumos castel din lume

Potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, şi prezentat de publicaţia Huffington Post, Cetatea Făgăraş este al doilea cel mai frumos castel din lume. 

În clasamentul celor mai interesante zece castele din lume, recomandate persoanelor care apreciază arhitectura, pe primul loc se află Castelul Neuschwanstein din Germania, în stil romantic-renascentist, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau, de lângă Füssen (în sud-vestul Bavariei).

Devansată de edificiul din Germania, Cetatea Făgăraş, situată pe locul al doilea, „reprezintă una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est”. „În trecut, castelul a fost pivotul puterii regionale. În timpul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsă, reflectând bogăţia locului”, se relatează în materialul publicat pe huffingtonpost.com.

Cetatea Făgăraş reprezintă una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est. În trecut, castelul a fost pivotul puterii regionale. În timpul secolului al XVII-lea Cetatea a fost extinsă, reflectând bogăţia locului. Domeniul cetăţii cuprindea 50 de sate, iar despre forţa şi importanţa pe care a dobândit-o Făgăraşul pe parcursul Evului Mediu, cetatea vorbeşte şi în prezent, susţin istoricii.

Deci, pînă să ajungem în Germania să vizităm cel mai frumos castel din lume, putem merge la vecinii noștri de peste Prut, care pe lînga numerosele castele ce se află în România, avem una considerată drept al doilea cel mai frumos castel din lume, care reprezintă un loc perfect pentru turiști, mai ales pentru cei iubitori de istorie și artă.

You May Also Like