Cetatea Sorocii a devenit mai atractivă, atât din punct de vedere turistic, cât și istoric

Cetatea Sorocii a obținut o plusvaloare istorică în aceste zile datorită pietrei comemorative inaugurate sâmbătă în memoria ostașilor care au luptat pentru apărarea cetății.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii,  evenimentul a fost organizat de către Ambasadei Poloniei în Republica Moldova în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, iar la ceremonie au participat Monica Babuc, ministru al Culturii, Artur Michałski, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei în Republica Moldova, reprezentanți ai administrației publice locale, precum și public interesat.

Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca a declarat pentru publicația Observatorul de Nord : „Localitatea a fost nu doar o singură dată teatrul unor războaie dintre Regatul polonez și Imperiul Otoman, Soroca fiind nu doar punct de trecere a oștilor poloneze peste Nistru, dar chiar teatru de operațiuni militare. Evenimentul în sine este un act creștin și o încercare de a mai păstra o filă de istorie din relația moldo-poloneză, cu bune și cu rele.”

Amintim, că anul trecut Cetatea Sorocii a fost redeschisă pentru turiști după doi ani de restaurare.

Foto: Nicolae Bulat

You May Also Like