Chișinău ar putea avea zbor direct către Constanța

Federaţia de Promovare a Turismului din Republica Moldova și Asociaţia Litoral – Delta Dunării a solicitat reprezentanţilor companiei aeriene TAROM, introducerea unui zbor direct Chişinău – Constanţa – Chişinău, în cadrul unei adunări care a avut loc la data de 13 noiembrie 2015.

În acest sens,Federaţia de Promovare a Turismului din Republica Moldova,  Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România vor susţine campania de promovare a circulaţiei turistice între Chişinău şi Constanţa, pentru creşterea numărului de pasageri/turişti şi pentru creşterea vizibilităţii şi atractivităţii destinaţiilor.

Am vrut ca Tarom să se implice în susţinerea turismului românesc prin realizarea unor zboruri către litoralul românesc in special. Turiștii din Timișoara, din Oradea sau cei din Suceava trebuie să poată să zboare către Constanța și, la fel, constănțenii trebuie să poată ajunge rapid către Bucovina, în Banat. Din păcate, TAROM nu ia in considerare curse interne către litoralul românesc datorită numărului insuficient de aeronave. In aceste zile, continuăm presiunea şi negocierile cu Tarom, împreună cu conducerea Aeroportului “Mihail Kogălniceanu” Constanţa (dl. Bogdan Artagea, Director General şi dl. Horia Acatrinei, Director Economic), pentru introducerea unui zbor direct care să ne conecteze cu Chişinăul. Facem o echipă excelentă de lucru şi de negociere cu actuala conducere a aeroportului Constanţa şi rezultatele s-au văzut din plin în acest an – 3 rute aeriene noi de pe/către Constanţa.“, a declarat Corina Martin, Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Anul acesta, peste 47.000 turişti din Republica Moldova au ajuns în destinaţii turistice româneşti, din care aproximativ 25.000 de turişti au ajuns pe Litoral.

 

You May Also Like