Chișinăul e „plictisitor” și „pentru turiști nu este nimic de văzut”. De această părere au fost majoritatea „respondenților” moldoveni participanți la un sondaj improvizat pe o rețea de socializare

Comunitatea „Chișinău.fail” a lansat pe pagina sa de pe facebook un sondaj improvizat prin care pune internauții chișinăuieni în situația de a primi în vizită un prieten de peste hotare și, respectiv, îi provoacă să răspundă, în acest sens, la următoarele întrebări: Care sunt cele mai frumoase și atractive locuri din Chișinău? Un turist s-ar plictisi în orașul nostru? Ce măsuri ar trebui să se întreprindă, astfel ca numărul turiștilor în țara noastră să crească?

Răspunsurile, din păcate s-au dovedit a fi nu prea încurajatoare, cei mai mulți manifestându-și dezamăgirea că nu ar avea ce să arate unui turist venit în capitală.

Iată câteva comentarii ale acestora:

Elena Tcaci Eu cînd primesc așa întrebări, mă apuca depresia. :\ dacă în afară mai ai ce arata, în orașul nostru mai mult de o zi nu te reții.”

Vlad Buzu Depinde ce turist si din ce tara, cred ca pentru turisti nu este nimic de vazut..”

Adik Munteanu Nai ce vedea in chisinau asta e. Asa ca nici sa nu mai vie”

Otilia Moldovanu „Chişinăul e un sat mic. Nici nu ai unde te rătăşi…”

Valeriu Birsan Eu am avut aşa oaspeți din Bucuresti dar în timp de două zile au văzut Chisinău în lung şi în lat totdeauna am esit în afara Chisinaului că in el mai mult de două zile ei avea să se plictisit şi mai mult , dar păcat că în el sunt multe locuri istorice dac care sunt lăsate să moară în tăcere şi în beznă că la noi nimic nu se promovează şi dacă să vorbim de cultură suntem pe la fundul mării…. păcat”

Au fost totuși și câteva păreri mai bune despre orașul Chișinău, care au spus care ar fi atracțiile turistice ale acestuia:

Cristina Bănică Parcurile, Portile Orasului,Muzeul de Istorie, mersul la teatru, cramele din preajma Chisinaului, plimbatul prin cartiere. Eu asta am facut cand am vizitat Chisinaul.”

Liudmila Lungu Monumentul lui Stefan cel Mare! El este unicul demn de admiratie si stima fata de adevarat domnitor al tarii! Doar el este mandria noastra!”

Dar s-au găsit și din cei care au mers pe calea ironiei în privința atracțiilor turistice:

Macari Radu Parlamentul,guvernul cu Hoții noștri sau mai bine zis grădina zoo din centrul capitalei”

Catalin Nicolaescu casele parlamentarelor, judecătorilor și banchirilor, iaca asta ar trebui să vadă”

De precizat că la acest „sondaj” au participat peste 50 de persoane, iar comunitatea care l-a realizat este apreciată de peste 91 mii de utilizatori.

Sursa foto: facebook.com

You May Also Like