Circuitele vitivinicole și culturale, turismul rural, ecoturismul și turismul balnear sunt promovate de țara noastră în cadrul Expoziţiei Internaţionale de Turism de la Moscova

În aceste zile, Republica Moldova alături de 181 de state ale lumii participă la Expoziţia Internaţională de Turism de la Moscova, Federația Rusă.

Potrivit unui comunicat al Agenției Turismului, agenţiile şi operatorii de turism moldovenești propun celor interesaţi o gamă largă de produse şi pachete turistice, precum circuite vitivinicole, circuite culturale, turismul în natură, turismul rural, pachete tip city break, turismul activ și de aventură și turismul balnear.

Standul Republicii Moldova a fost vizitat de către Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, domnul Dumitru Braghiș, care a discutat cu toţi expozanţii moldoveni despre specificul relaţiilor comerciale cu partenerii ruşi şi tendinţele în sfera turismului cu Federaţia Rusă, încurajând operatorii şi agenţiile de turism să  găsească formule de a intra sau reveni pe această piaţă.

Standul național a fost organizat cu sprijinul Agenției Turismului a Republicii Moldova și suportul financiar comun al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO); prezenţa Republicii Moldova la acest târg fiind cel mai bun prilej de a prezenta brand-ul turistic al țării ”Pomul vieții”.

Operatorii de turism din Republica Moldova au stabilit noi contacte şi relaţii comerciale şi de parteneriat cu firme de profil din Federaţia Rusă, Turcia, Croația, Georgia şi alte ţări din spaţiul CSI, cu efecte benefice asupra extinderii gamei de produse turistice moldovenești pe această piaţă.

Ediţia din anul curent a Expoziţiei turistice MITT a găzduit circa 1600 de companii din 182 de ţări ale lumii, inclusiv din 50 de regiuni ale Federaţiei Ruse. Evenimentul se află la cea de-a 24-a ediție.

Sursa foto: turism.gov.md

You May Also Like