Complexul istorico-arhitectural „Conacul Manuc Bey” va fi inclus în traseele turistice naționale și europene

Complexul istorico-arhitectural „Conacul Manuc Bey”, al cărei deschidere oficială a avut loc la 7 aprilie, va fi inclus în traseele turistice naționale și europene. Cel puțin despre asta au discutat mai mulți actori ai industriei turistice din Republica Moldova la masa rotundă cu genericul „Centrul de Cultură Manuc Bey” – perspective de valorificare a potențialului istoric, cultural, turistic”, organizată cu ocazia inaugurării conacului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, prezentă la această manifestare, ministrul Culturii Monica Babuc a declarat că este de datoria autorităților publice centrale și locale, deopotrivă, protejarea vestigiilor trecutului, care reprezintă adevărate valori culurale. Oficialul a adus felicitări tuturor celor implicați în procesul de restaurare a Complexul istorico-arhitectural ”Conacul Manuc Bey”, manifestându-și încrederea că locația va constitui un punct de atracție pentru publicul autohton, dar și pentru turiștii străini. Monica Babuc a remarcat importanța includerii obiectivelor de patrimoniu în circuitul turistic internațional, fapt care ne-ar face mai cunoscuți în lume, dar și ar aduce o plus valoare dezvoltării economice a țării.

De menționat că, la evenimentul de deschidere a Palatului Princiar au participat mai mulți oficiali, reprezentanți ai Delegației UE în Republica Moldova, autorității publice locale, echipei de implementare a Proiectului de restaurare și ai Companiei care au efectuat lucrările de reconstrucție a Palatului Princiar.

Complexul istorico-arhitectural „Conacul Manuc Bey” a fost reabilitat în cadrul proiectului „Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a Muzeului Bleschiunov”, sub auspiciile Programului Operațional Comun „România-Ucraina-Moldova 2007-2013”. Valoarea totală al proiectului a fost de circa 2,5 milioane de euro.

Palatul Princiar va putea fi vizitat conform programului de activitate, începând cu data de 18 aprilie, curent. Amintim că, în decembrie 2015, complexul arhitectural a fost redeschis pentru a prezenta public etapa la care se aflau lucrările de reconstrucție.

Sursa foto: blog.manucbey.md

You May Also Like