Consiliul Național al Tineretului din Moldova vrea să aducă Capitala Europeană a Tineretului la Chișinău, în anul 2020

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) intenționează să depună dosarul de participare a orașului Chișinău la concursul de selectare a Capitalei Europene a Tineretului pentru anul 2020. Tinerii cer suportul Consiliului Municipal Chișinău pentru a putea depune dosarul.

Nicolae Loghin, reprezentant al CNTM susține că Chișinău are șanse mari de a fi selectat în calitate de Capitală Europeană a Tineretului 2020, cu atât mai mult că avem susținerea tinerilor din Cluj-Napoca, oraș care a trecut deja prin această experiență.

Tânărul a făcut un apel către aleșii locali din Chișinău, ca CMC să ofere suport financiar și instituțional organizației pe care o reprezintă, pentru a putea participa la concurs. Nicolae Loghin spune că pentru prima etapă, unde se va prezenta conceptul, e necesar să fie achitată suma de 300 de euro, iar la etapa următoare, vor mai avea nevoie de încă 700 de euro.

„Noi am pregătit deja dosarul, acum avem nevoie doar de susținerea Dvs.”, a precizat reprezentantul CNTM.

În anul 2016, Capitala Europeană a Tineretului a fost orașul Ganja din Azerbaijan, iar în 2015, Cluj-Napoca din România.

Sursa text: realitatea.md

Sursa foto: pinterest.com

You May Also Like