Curse noi de pe Aeroportul Iaşi

În ultima lună, conducerea Aeroportului Iaşi a anunţat curse noi pe bandă rulantă. Astfel, moldovenii vor zbura mai ieftin spre München, Londra, Paris, Roma şi Instanbul. Curse noi au fost introduse la sfirșitul acestei luni, altele vor fi puse la dispoziţia călătorilor în decembrie, iar trei destinaţii noi vor putea fi accesate începând cu vara anului viitor, informează ziarulevenimentul.ro

Începând cu 25 octombrie, Tarom a operat prima cursă spre Munchen, iar Blue Air va zbura către Londra, Paris şi Roma. Începând cu 9 decembrie, Tarom va opera, pentru prima oară, curse către Istanbul de pe Aeroportul Iaşi, pentru care au fost anunţate deja preţurile biletelor.

Marius Bodea, preşedintele consiliului de administraţie al Aeroportului Internaţional Iasi a declarat: ”„Bucuria introducerii noii rute directe spre Istanbul este acum desăvârşită şi de promoţiile anunţate de către operatorul aerian Tarom. Poate cea mai importantă poartă de călătorii în lume, Istanbul devine extrem de atractivă ca şi tarife de zbor şi face posibil un start excelent, cu un grad foarte mare de încărcare. Am ferma convingere că acest produs va fi foarte curând îmbunătăţit, prin creşterea numărului de frecvenţe săptămânale”.

Zboruri către Barcelona, Koln şi Bruxelles, vor fi oferite din vara anului viitor, de către compania Blue Air.

Lista completă a noilor curse, şi tarifele lor, în ordinea introducerii lor în orarul Aeroportului Iaşi:

Iaşi – Paris / Beauvais (Blue Air) va avea loc pe 26 octombrie, cu decolare de pe Aeroportul Iaşi la ora 10. Acest zbor va fi operat doar în zilele de luni şi vineri. Cel mai mic preţ la un bilet pentru luna ianuarie, anul viitor, poate ajunge la 29,90 euro, însă un bilet rezervat pentru săptămâna viitoare costă 99.90 euro.

Iaşi – Londra / Luton (Blue Air) va avea prima decolare de pe Aeroportul Iaşi pe 28 octombrie, la ora 9.30, şi va opera în toate zilele de miercuri şi duminică. Un bilet pentru săptămâna viitoare va costa cel puţin 109.90 euro, dar poate ajunge până la 29.90 euro, dacă este rezervat din timp pentru ianuarie 2016.

Iaşi – Roma / Fiumicino (Blue Air) va decola pentru prima oară de pe Aeroportul Iaşi pe 27 septembrie şi va fi operat în toate zilele de marţi şi joi. Acest zbor este şi cel mai ieftin din cele noi operate de Blue Air. Preţul unui bilet pentru săptămâna viitoare porneşte de la 44,90 euro şi poate scădea până la 19,90 euro, dacă este rezervat în avans pentru ianuarie 2016.

Iaşi – Munchen / Munich International (Tarom) va decola pentru prima dată de pe Aeroportul Iaşi pe 29 octombrie. Cursa va opera în fiecare zi de joi, cu decolare la ora 7.00 şi duminică, la ora 14.40. Un bilet rezervat pentru săptămâna viitoare va costa cel puţin 84,53 euro, dar poate scădea până la 69,53 euro, dacă este rezervat în avans pentru decembrie.

Iaşi – Istanbul / Ataturk (Tarom) este cursa anunţată cu ocazia inaugurării noului terminal pe Aeroportul Iaşi. Aceasta va opera începând cu 9 decembrie, iar preţul biletelor a fost anunţat începând de la 99 euro dus – întors, mai ieftin decât Bucureşti – Istanbul (103 euro). Zborurile vor fi operate în zilele de miercuri şi sâmbătă, cu decolare de pe Aeroportul Iaşi la ora 20.50.

Iaşi – Bruxelles / Bruxelles Airport (Blue Air) va opera pentru prima oară pe 30 martie 2016, conform orarului stabilit de companie. Preţul biletului porneşte de la 47,90 euro dacă este rezervat în avans pentru luna martie şi poate scădea până la 19.90 euro, pentru luna iunie 2016. Cursele vor fi operate în fiecare miercuri şi vineri.

Iaşi – Koln / Koln Bonn (Blue Air) va fi operabil pentru prima oară pe 3 iunie 2016, iar cel mai mic preţ al unui bilet va fi de 37.90 euro. Aceste zboruri vor avea loc în zilele de luni şi vineri.
Iaşi – Barcelona / El Prat (Blue Air) va începe cu data de 27 martie 2016, şi va opera în fiecare zi de marţi şi duminică. Preţul de pornire al unui bilet este de 29,90 euro.

Amintim că un bilet cu trenul Iași – Chișinău costă aproximativ 100 de lei, iar cu autocarul 150 de lei.

You May Also Like