(Video) De 25 de ani statul nu are bani să promoveze turismul din Republica Moldova, unica scăpare o reprezintă fondurile europene

Timp de un sfert de secol autoritățile au considerat că ramura turismului a fost și rămâne puțin importantă pentru politicile de dezvoltare ale statului, iar investițiile majore au fost redirecționate spre domenii de primă necesitate socială. Nu s-a luat în calcul însă că turismul, așa cum ar părea el puțin important poate să aducă beneficii economice considerabile, dacă ar fi promovat precum merită.

Unicile îmbunătățiri din ultimii ani la acest capitol au fost realizate datorită proiectelor europene de finanțare și tot din acest punct de vedere mai există șanse ca țara noastră să prindă curaj în acest sens, iar oamenii să înțeleagă că turism este nu doar acolo unde este mare sau munte.

O investigație marca „Realitatea TV” a adus în vizor promblemele majore cu care se confruntă turismul din Republica Moldova și ce ar trebui de făcut pentru a valorifica potențialul turistic de la noi din țară.

Persoanele-cheie din domeniul turismului s-au expus în această privință și au arătat unde „doare” când vine vorba de atragerea turiștilor în acest „colțișor de rai”.

Vezi mai jos care este starea de fapt la 25 de ani de independență, unde ar fi putut și unde a ajuns Republica Moldova, ca destinație turistică.

Sursa foto: agora.md

Sursa video: realitatea.md

You May Also Like