Descoperă Valea Prahovei!

Valea Prahovei este situată în partea sud-estică a României, în nordul Munteniei, în bazinul râului Prahova. Este una dintre cele mai impunătoare zone din Munţii Carpaţi, impresionînd prin peisaje de excepţie, dar şi prin diversitatea atracţiilor turistice. Este un loc ideal pentru a-ţi petrece vacanţa în orice anotimp. Valea Prahovei este remarcată şi prin obiectivele turistice precum Castelul Peleș, Crucea Caraiman, Babele și Sfinxul, Castelul Cantacuzino și multe altele.
Cele mai importante staţiuni muntoase dedicate turiştilor sunt Sinaia şi Buşteni. În Sinaia te asteptă hoteluri, cabane, vile și apartamente demne de o așezare regală. În Bușteni poți găsi locuri de cazare care îți permit să te bucuri din plin de frumusețea zonei.
Staţiunea Sinaia: obiective turistice
Această staţiune mai este numită şi Perla Carpaţilor, fiind cunoscută pentru pârtiile de ski modern, atracţiile turistice impresionante, dar şi pentru tratamentele disponibile în zonă.
Ajunşi în Sinaia, trebuie neapărat să vizitaţi fosta reşedinţă a Regelui Carol I, Castelul Paleş. Acest monument impresionează prin elementele arhitecturale şi eleganţă, fiind unul dintre cele mai admirate castele din România şi chiar din Europa. Castelul Pelișor este un alt palat de mici dimensiuni, care a fost reședința de vară a principilor moștenitori ai României. Ambele palate sunt decorate cu cele mai luxoase piese de mobilă, materiale scumpe, decorațiuni unicate, podoabe clasic românești și adăpostesc adevărate opere de artă.

Staţiunea Buşteni: obiective turistice
Buşteni este o regiune ideală pentru ski şi reprezintă locul de pornire în aventurile montane spre cele mai captivante zone ale Bucegilor.
Aici poți vizita Crucea Caraiman (și mănăstirea Caraiman), care se află la o altitudine de 2291 m și care a fost construită pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial. Monumentul a intrat în cartea recordurilor ca cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan și oferă o priveliște extraordinară asupra zonei.
Tot aici se poate porni spre Sfinxul și Babele, celebrele monumente naturale stâncoase. Se mai poate vizita Vârful Omu de 2 505 m și frumoasa Cascadă Urlătoare. Tot în zona stațiunii Bușteni, se găsește și Castelul Cantacuzino, o clădire cu o arhitectură deosebită, care în prezent are rol de muzeu.

You May Also Like