Despre „cealaltă Românie” sau care sunt impresiile unui blogger român despre Republica Moldova

Câteva vinării și Chișinăul au fost recent punctele de atracție din Moldova pentru un român pasionat de călătorii, care și-a împărtășit impresiile de pe urma excursiei pe blogul prietenului său imperatortravel.ro.

Acesta a scris cu mare căldură despre locurile vizitate, lucrurile impresionante și amintirile întipărite, începând de la banalele formalități vamale și până la vinurile și bomboanele delicioase cu care s-a delectat.

Nadir Acmola, căci așa se numește turistul român (deși numele nu pare a fi românesc, el spune că e din Constanța), a demonstrat încă o dată că vinăriile și vinurile moldovenști sunt incomparabile. De data aceasta, Nadir s-a lăsat cucerit de Castelul Mimi și Orașul Subteran „Cricova”, dar intenționează să revină pentru a vedea și cramele de la Mileștii Mici.

Castelul Mimi l-a ademenit prin istorie, renovare impresionantă, dar în mod special, prin degustarea de bucate și vinuri: „Și acum să vă mai povestesc despre alesele bucate cu care am fost serviți și, mai ales, despre renumitele vinuri?!? Să încerc doar: și acum mai simt pe limbă aroma dulceagă a rose-ului, aciditatea moderată a chardonney-ului, gustul ușor îmbătător al feteascăi regale.”

La Cricova românul a rămas surprins de traseul subteran parcurs pe „trenulețul electric” pe o distanță de cel puțin 128 km, de degustație desigur, dar și personalitățile remarcabile care au pășit pragul vinăriei până atunci.

Se pare că nici Chișinăul nu l-a dezamăgit, Nadir relatează cu drag despre muzeele, parcurile, clădirile din piatră albă, bisericile, dar și specialitățile culinare ale zonei.

Într-un final, acesta a concluzionat: „Eu am fost plăcut impresionat de România de peste Prut, de renumita ospitalitate locală, de frumoasele moldovence, care parcă defilau la un concurs de modă pe renumitul bulevard Ștefan cel Mare și Sfânt, de plăcintele savuroase umplute cu diverse ingrediente, de la varză până la dovleac, de licorile reci care se vindeau ca aliment, desigur, la orice colț de stradă…  Așa că de abia aștept să mă întorc și să vizitez și alte locuri, precum cetatea Orheiului, Soroca, fabrica de covoare de la Ungheni, dar și cramele de la Mileștii Mici.”

Mai multe impresii, dar și fotografii ale lui Nadir le găsiți aici.

Sursa foto: imperatortravel.ro

You May Also Like