Destinații de Halloween în Europa

Halloweenul este sărbătoarea perfectă pentru amatorii de senzații înfricoșătoare. Atunci cînd vine vorba să alegem unde și în ce fel să sărbătorim această sărbătoare, pentru a rămîne cu amintiri memorabile pînă la anul viitor , trebuie să alegem locuri unde groaza și farmecul Halloweenului să fie la el acasă. În acest sens vă propunem câteva destinații din Europa, în care să creezi amintiri „înfricoșătoare”.

1.Irlanda

Deși există numeroase destinații atractive pentru Halloween, oricine trebuie să experimenteze acest eveniment la el acasa, în Irlanda, unde este sărbătorit din anul 1,000 . Halloween-ul irlandez tradițional include ingredient precum focurile de tabără (care protejeză împotriva ghinionului și a spiritelor malefice), lanternele din dovleci, costumele, dar și colcannon (mâncare tradițională facută din cartofi fierți, varză și ceapă crudă) și barnbrack (pâine dulce tradițională), precum și măsurile de protecție împotriva zânelor. Dacă alegi să îți petreci Halloween-ul în stil irlandez, primul pas e un zbor spre Dublin.

2.Spania 

Halloween-ul spaniol este cunoscut drept Dias de Los Muertos (Ziua Morților) și este o sărbătoare mai puțin înfricoșătoare, cu valente mai curând personale, având în vedere că, timp de trei zile, familiile spaniole celebrează memoria celor decedați și celebrează viața printr-o serie de festivități animate.

Și deși Halloween-ul spaniol are o semnificație ușor diferită de cea consacrată, Spania și Barcelona au adoptat sărbătoarea internațională și organizează petreceri care abundă în fantome, vrăjitoare și zombi. Și copiii spanioli practică „trick or treat”, care se cheamă aici „Truco o Trato”, și se bucură de costume, dovleci și alte accesorii specifice ocaziei. Mai mult, ziua de dupa Halloween este sărbătoare publică în Spania, numită “Todos los Santos”.

3.Parcul Tivoli

Halloween-ul în Parcul Tivoli din Copenhaga este genul de eveniment care trebuie trăit. Faimosul parc de distracții rămâne deschis în perioada vacanței de toamnă de la mijlocul lui octombrie și organizează o serie de festivități care oferă publicului numeroase sperieturi amuzante.

Începând cu a doua săptămână a lui octombrie și până pe 1 noiembrie, Tivoli se transformă într-un univers magic de Halloween, plin de dovleci, vrăjitoare, paianjeni și porțiuni magice care, împreună, se combină în sperieturi și distracție pentru copiii de toate vârstele. Îngredientele Halloween-ului danez de la Tivoli sunt 18 zile, 20,000 de dovleci, 2,000 de baloți de paie, 5,000 de plante și aproape 1,5 milioane de ture în diversele atracții ale parcului.

4.Praga

Chiar dacă Halloween-ul nu este o sărbătoare în Cehia, cehii celebrându-și versiunea proprie a acestuia – Čarodějnice – la final de aprilie, Praga are arhitectură (în stil gotic) și poveștile (unele abundând în fantome) care se potrivesc perfect ocaziei.

Astfel încât, atunci când e vorba de capitala cehă, calatorii pot alege fie doar să petreacă, fie să încerce să afle dacă orașul e cu adevărat bântuit, verificând miturile și poveștile cu fantome în cadrul unor tururi concepute special în acest scop. Cei care aleg capitala cehă drept destinație pentru Halloween nu trebuie să efectueze calatorii de lungă durată, pentru că, în mod normal, un zbor pâna la Praga durează circa două ore.

You May Also Like