Dimensiunile bagajelor de mână ce pot fi luate în avion, reduse cu 40%

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni a recomandat reducerea dimensiunilor bagajelor de mână, pe care pasagerii le pot lua la bordul avioanelor. Foarte multi călători ar fi astfel obligați să cumpere noi valize de tip carry-on, potrivit Reuters. 

Bagajele de mână ce vor fi permise la bordul avioanelor vor avea dimensiuni de 55 cm x 35 cm x 20 cm, cu 39% mai mici decât precedentul standard al IATA, de 56 cm x 45 cm x 25 cm.

Obiectivul acestei inițiative este ca fiecare pasager al unui avion cu cel puțin 120 de locuri să aibă șansa de a-și depozita bagajele de mână în spațiile de deasupra capului.

„Nu am întâlnit încă o companie aeriană care să spună că aceasta este o idee proastă„ a declarat vicepreședintele IATA, Thomas Windmulle, transmite Agerpres.

40 de companii aeriene și-au exprimat interesul față de noile standarde, iar nouă transportatori, printre care se numără Emirates, Lufthansa și Qatar, au acceptat propunerile IATA.

Noile propuneri ale IATA nu sunt obligatorii, iar companiile aeriene sunt libere să le ignore sau să le modifice.

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni reprezintă aproximativ 260 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.

 

You May Also Like