Efectele asupra Moldovei, din cauza interdicției survolării Ucrainei

După interzicerea companiilor aeriene din Rusia de a survola teritoriul Ucrainei, oralul de zbor al aeronavelor rusești a avut și el de suferit. În acest sens, cursa spre Chișinău va dura cu 60 de minute mai mult într-o direcție, informează reprezentantul oficial al companiei „Aeroflot”.

În urma deciziei de a interzice definitiv companiilor aeriene rusești să tranziteze spațiul aerian al țării, s-a prelungit durata a trei zboruri efectuate de „Aeroflot”, iar orarul se corectează acum în modul stabilit.

Până la moment, au beneficiat de dreptul de a tranzita spațiul aerian al Ucrainei, trei curse efectuate de „Aeroflot”. Astfel, dinspre Moscova tranzitau teritoriul Ucrainei aeronavele care se deplasau din capitala Rusiei spre Chișinău, București și Tivat.

Potrivit reprezentantului oficial al companiei „Aeroflot”, zborul spre Chișinău va dura cu 60 de minute mai mult într-o direcție, spre București cu 20 de minute, iar spre Tivat cu 5 minute mai mult.

Amintim, că Air Moldova nu a suferit schimbări în oralul de circulație. Acesta realizează în prezent zece rute zilnice spre Moscova și invers. Mai mult ca atât, reeșind din situația creată, in următoarele zile AIR Moldova urmează sa mai adauge câteva curse pe aceasta destinație.

You May Also Like