Eurochocolat Perugia – cel mai mare festival de ciocolata din Europa

Ajuns la cea de-a 22-a ediție, cel mai mare festival de ciocolata din Europa se desfasoara la Perugia până pe 25 octombrie. În acest an, simbolul evenimentului este o mustată enormă din 3000 kg ciocolată, lungă de 4 metri și înaltă de 1,70 metri.

În cadrul evenimentului, participă 130 de firme din 10 țări producatoare de cacao, țări din America Latina și Africa, puternic reprezentate fiind Brazilia, Ecuador și Peru.

Arici din ciocolată stau alaturi de papușele, ursuleți și pantofiori dulci, reprezintă exponatele ce impresionează vizitatorii.

Pare a fi raiul copiilor, dar adulții sunt cei care se îmbulzesc să cumpere ciocolată cu fel de fel de fructe, cu alune sau piper, cu mentă sau struguri, vanilie sau coniac.

Deasemenea sculptori pricepuți lucrează la patru statui enorme din ciocolată, de 1000 kg fiecare. Organizatorii au prevăzut și ateliere pentru copii pentru a vedea cum se modelează ciocolata, conferințe pe tema unui consum corect și sănătos, prezentări de design în domeniu și diverse alte surprize dulci.

 

You May Also Like