Expoziție dedicată păpușii Barbie în Milano

Din octombrie 2015 până în martie 2016, Milano va găzdui o expoziție dedicată păpușii Barbie, la Museo delle Culture.

În decursul celor 60 de ani, păpușa Barbie a devenit un exponat perfect, ce se bazează pe o popularitate globală și o importanță istorică. Expozitia Barbie: The Icon va deveni astfel o atracție atât pentru copii, cât și pentru adulți, timp de cîteva luni.

Pentru a pune în valoare influențele păpușii în industria modei, în cultura și în istorie, curatorul Massimiliano Capella în colaborare cu brandul producător Mattel, a împărțit expoziția în câteva secțiuni distincte.

În prima parte, Barbie înseamnă modă, mai ales ca există legaturi între jucarie și fashion. În cea de-a doua parte Barbie este reprezentarea femeii cu o carieră puternică, un simbol pentru puterea unei femei de a depăși granițele impuse de societate. La final, Barbie devine un simbol global și se transformă in personalități impozante – de la Cleopatra, Madame Pompadour, Caterina de’ Medici sau regina Elizabeth. Toate aceste aspecte vor fi puse în valoare în diferite moduri.

Există și o secțiune specială, în care se etalează și schimbările realizate în fiecare decadă, cu informații, grafice, sume și povestea completă, cum a ajuns o simpla jucarie sa fie atat de adorată de catre cei mici si chiar râvnită de către colecționari.

Expozița oate fi vizitată de către doritori la Museo delle Culture sau MUDEC , care se află pe via Tortona 56 in Milano. Muzeul este deschis zilnic, luni între orele 14.30-19.30, marți și miercuri/vineri și sâmbătă de la 9.30-19.30, iar joi și duminică între 9.30-22.30. Prețurile pentru expozitia Barbie: The Icon pornesc de la 3 euro (pentru copiii între 3-6 ani), pâna la 10 euro- biletul întreg.

 

 

You May Also Like