Festivalul eco-cultural „Toamna de Aur în Lunca Prutului” organizat pentru prima dată la Cahul

Ministerul Mediului în parteneriat cu Agenția „Moldsilva”, Consiliul raional Cahul și Rezervația Naturală „Prutul de Jos”  organizează în perioada 28-29 octombrie, pentru prima dată Festivalul eco-cultural „Toamna de Aur în Lunca Prutului” .

Evenimentul va fi organizat în  incinta casei de cultură din Slobozia-Mare, Cahul. Acesta va include o expoziție gastronomică, o expoziție a meșterilor populari și un spectacol muzical cu grupurile folclorice din zonă, care urmaresc promovarea și valorificarea folclorului și culturii tradiționale moldovenești.

Tot aici, în incinta Consiliului raional Cahul, se va desfășura un atelier de lucru, unde experții UNESCO, vor contribui la înființarea Rezervației Biosferei Prutul de Jos.

Acest atelier cu genericul „Constituirea Rezervației Biosferei Prutul de Jos” are menirea să contribuie la conștientizarea necesității de creare a zonei biosferei și să faciliteze procesului de înființare a Rezervației Biosferei Prutul de Jos. Prin acest proiect, se va pune accent pe nevoia de protejare a Prutului de Jos . Părțile implicate vor înlesni dezvoltarea și în continuare a parteneriatului, la nivel regional și local.

Evenimentul face parte din cadrul proiectulului  „Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protejarea biodiversităţii şi dezvoltării durabile în regiunea Delta Dunării şi Prutul Inferior – Natura PAN”. Programul este finanțat de Uniunea Europeană.

 

You May Also Like