(Foto) Cele mai frumoase biserici din lume pe care trebuie să le vizitezi cel puţin o dată în viaţă

De la un sanctuar construit într-un canion din Columbia şi o biserică plină de mozaic din Rusia, Top Buzz a întocmit un top al celor mai frumoase biserici din lume, pe care trebuie să le vizitaţi măcar o dată în viaţă.

Biserica Adormirii Maicii Domnului, Bled, Slovenia
Se crede că, înainte de a fi construită Biserica Adormirii Maicii Domnului, pe insula Bled a existat un cult, dovadă cele 124 de morminte găsite. Scheletele datează din secolele al IX-lea şi al XI-lea. Actuala biserică a trecut printr-o serie de renovări după ce a fost deteriorată de două cutremure şi de un fulger.

Imagini pentru Biserica Adormirii Maicii Domnului, Bled, Slovenia
omofon.com

Catedrala Santa Maria del Fiore, Florenţa, Italia
Ţigla roşie a catedralei Santa Maria del Fiore este, fără îndoială, cel mai recunoscut punct de reper al Florenţei. Catedrala în sine este o adevărată operă de artă datorită îmbinării de marmură albă, roz şi verde care îi decorează exteriorul. Interiorul bisericii se mândreşte cu aproape 44 de vitralii, precum şi numeroase fresce.

Imagini pentru Catedrala Santa Maria del Fiore, Florenţa, Italia
DescoperaLocuri.ro

Catedrala Învierii lui Hristos de pe Sângele Vărsat, Sankt Petersburg, Rusia
Această biserică frumos colorată din Sankt-Petersburg marchează locul unde împăratul Alexandru al II-lea a fost asasinat de un grup de revoluţionari în 1881.

Imagini pentru Catedrala Învierii lui Hristos de pe Sângele Vărsat, Sankt Petersburg, Rusia
adevarul.ro

Hallgrímskirkja, Reykjavic, Islanda
Turnul Hallgrímskirkja este vizibil de oriunde din Reykjavic, făcându-l reper principal al oraşului. Biserica a fost construită în 1986 şi are un design unic, caracteristica cea mai impresionantă fiind forma de nai care are aproape 50 de metri înălţime şi 25 de tone.

Imagini pentru Hallgrímskirkja, Reykjavik, Islanda
architecture.com

Catedrala Las Lajas, Nariño, Columbia
Nu este recomandată celor slabi de inimă, pentru că la Sanctuarul Las Lajas se poate ajunge doar prin traversarea unui pod construit deasupra unui chei lângă graniţa dintre Columbia şi Ecuador. Biserica este clădită chiar în stâncile canionului râului Guáitara. Construcţia catedralei a început în secolul al XX-lea, fiind inspirată de o tânără şi de un bărbat, ambii vindecaţi de orbire în acest loc.

Imagini pentru Catedrala Las Lajas, Nariño, Columbia
adevarul.ro

Biserica Borgund Stave, Laerdal, Norvegia
Sunt biserici din lemn construite în timpul perioadei medievale. Borgund este una dintre cele 28 care mai există astăzi. Pe lângă aspectul său, caracteristicile cele mai impresionante ale bisericii sunt capetele dragonului sculptat pe acoperiş.

Imagini pentru Biserica Borgund Stave, Laerdal, Norvegia
adevarul.ro

Sagrada Familia, Barcelona, Spania
Construcţia Sagrada Familia a început la sfârşitul anilor 1800 şi nu este încă terminată complet. Scopul este de a construi şase turnuri până în 2026, atunci când se aniversează 100 de ani de la dispariţia arhitectului catedralei, Antoni Gaudi. Basilica Notre Dame, Montreal, Canada

Imagini pentru Sagrada Familia, Barcelona, Spania
wikipedia.org

Basilica Notre Dame, Montreal, Canada
Prima biserică canadiană care a fost construită în stilul revigorant gotic, Bazilica Notre Dame a fost finalizată în doar cinci ani, în prima jumătate a secolului al XIX-lea. La data finalizării sale, biserica a fost cea mai mare casă de cult din America de Nord.

Imagini pentru Basilica Notre Dame, Montreal, Canada
keywordsuggests.com

Sacré-Cœur, Paris, Franţa
În timp ce mulţi turişti sunt atraşi în principal de Turnul Eiffel când ajung în Paris, Sacré-Cœur este o alternativă de luat în calcul atunci când vorbim de obiectivele turistice importante ale Franţei. Situată pe vârful unui deal din Montmartre, biserica găzduieşte mozaicul lui Hristos în Glory, care, la 475 de metri pătraţi, este unul dintre cele mai mari din lume.

Imagini pentru Sacré-Cœur, Paris, Franţa
DescoperaLocuri.ro

Domul din Milano, Italia
Dimensiunea Domului din Milano este impresionantă – este una dintre cele mai mari biserici catolice din lume. Se întinde pe o suprafaţă mai mare decât un teren de fotbal şi este suficient de încăpătoare pentru a găzdui 40.000 de oameni. Construită în stiluri gotice şi neo-gotice, biserica permite vizitatorilor o plimbare pe acoperiş şi vederi uimitoare ale oraşului Milano.

Imagini pentru Domul din Milano, Italia
DescoperaLocuri.ro

Sursa text:  evzmd.md

You May Also Like