(Foto) Colțunii de lână moldovenești călătoresc prin SUA încălțați de un fotograf autohton. Vezi pe ce fundaluri au pozat

Denis Doni, un fotograf din Moldova, s-a pornit acum câteva luni în SUA. Și pentru că fotografii sunt mereu în propria competiție cu originalitatea, Denis a vrut să aibă amintiri fotografice mai speciale din locurile pe care le vizitează. Astfel, în bagajul lui pe care l-a dus peste ocean, a găsit loc și pentru vestiții „colțuni de lână” moldovenești. Experiența s-a dovedit a fi una plină de inspirație.

„Odată pornit în SUA știam că o să văd multe locuri celebre și voiam să le dau o notă mai specifică fotografiilor mele. Mi-am zis că vreau ceva al nostru, al moldovenilor, care să aibă o inspirație aparte. În același timp, voiam ceva care să fie în picioare, pentru că anume ele, picioarele simbolizează călătoria, deplasarea. În momentul în care o prietenă mi-a sugerat să iau cu mine o pereche de colțuni de lână, am zis că asta e ideea pe care o căutam, așa că am rugat-o pe mama să-mi facă rost de o pereche. Ciorapii de lână nu sunt pur și simplu o pereche de ciorapi, dar reprezintă copilăria mea și a generației mele”, ne-a spus Denis, care a promis să-și extindă proiectul, iar pentru asta rămâne să-l urmărim pe rețelele de socializare unde este activ.

Sursa text și foto: diez.md

You May Also Like