(Foto) Hotel eco: are propriul ecosistem și crește singur

Situat în cartierul comercial al orașului-stat Singapore, clădirea de 190 de metri înălțime a fost proiectată pentru a compensa lipsa de verdeață a zonei. Oasia Hotel Downtown a fost conceput pentru a găzdui grădini verticale, plasate pe ambele fețe ale construcției, astfel încât nu este nevoie de ventilație mecanică în niciuna dintre cele peste 400 de încăperi, dintre care 314 camere și 100 de birouri. 

Singapore este o țară cu un teritoriu limitat. Pe măsură ce devine mai densă din punct de vedere demografic și al edificiilor, este nevoie să se creeze un mediu locuibil confortabil”, spune Wong Mun Summ, arhitectul-șef al hotelului ce deține un sistem de reciclare propriu.

În cazul acestei clădiri-junglă, cea mai mare cantitate a apei folosită la irigații este strânsă din precipitațiile naturale.

Oasia Hotel Downtown este vie și se dezvoltă cu repeziciune. Acoperită de 21 de specii de plante cățărtoare, a fost concepută drept prima pădure tropicală la înălțime.

„Am dorit cât mai multe specii pentru a recrea un ecosistem. Conține flori care atrag insectele și plante cățărătoare pentru veverițe și șopârle”, spune Mun Summ. Acesta a declarat că dorește să mai construiască o clădire cu o plajă interioară, eventual, cu teren de volei inclus.

Sursa text și foto: realitatea.net

You May Also Like