(Foto) „Parisul pe care îl știți din filme și din reclame nu mai există” – scriu francezii pe bloguri. Refugiații au transformat unele străzi ale orașului în gunoiști

Criza refugiaților ia amploare în Europa. Bătrânul continent trece prin vremuri grele, și este pus în fața unei alegeri decisive: să se comporte conform cererilor unei societăți moderne, primind pe teritoriul său oameni care fug de moarte, și să-i învețe cu răbdare cum să se comporte, sau să închidă ușa în fața străinilor. Răspunsul final îl are doar viitorul. Între timp, fiecare țară europeană își ia propriile decizii.

Noi vrem să-ți arătăm ce au lăsat în urma lor refugiații africani care au stat o perioadă pe unul dintre bulevardele principale din Paris. Ulterior, aceștia au fost arestați de poliție.

12Această stradă franțuzească, altădată frumoasă și îngrijită, arată groaznic: peste tot sunt aruncate saltele vechi, lucruri împrăștiate, saci din plastic și mult gunoi.

21

37Refugiații africani s-au luat la ceartă  cu poliția și au fost arestați.

41

51Imaginile apocaliptice au fost realizate de un autor anonim. Localnicii nu simt compasiune pentru africani. Mai mult, unii francezi îi învinuiesc pe refugiați că au venit și le-au stricat orașul romantic.

61

71

81”Parisul pe care îl știți din filme și din reclame nu mai există, – scriu francezii pe bloguri. – Unele sectoare arată așa, de parcă au trecut prin sfârșitul lumii. Aceeași soartă o vor avea și sectoarele care sunt vizitate de turiști, iar Parisul își va pierde pentru totdeauna haina romantică”.

91

101

111

Sursa text și foto: calatorul.net

You May Also Like