(Foto) Sfaturi practice pentru o valiză de călătorie cât mai încăpătoare: ce presupune principiul piramidei

Una din cele mai mari probleme, atunci când vine vorba de plecatul în vacanţă, este lipsa spaţiului pentru toate hainele şi accesoriile pe care vrem să le luam cu noi. Pentru a face valiza de călătorie cât mai încăpătoare, puteţi ţine cont de câteva sfaturi practice.

Dacă niciodată nu te-ai simţit stresat din cauza bagajului neîncăpător, înainte de plecare într-o călătorie, înseamnă că fie nu ai nevoie de prea multe haine în vacanţă, fie echilibrul tău interior este de neclintit. Plecând de la această problemă des întâlnită, Bright Side a alcătuit o listă de reguli simple pentru organizarea valizei:

Rulează hainele (foto principal)

O modalitate foarte bună de a economisi spaţiu în valiză, fără a crea cute hainelor, este rularea acestora.

Utilizaţi pungi de vidare

Aceste acesorii sunt de nepreţuit atunci când vine vorba de obiectele voluminoase, cum ar fi jachete, haine pentru copii, jucării moi, şi lenjerie de pat. O astfel de metodă de ambalare va economisi spaţiu serios.

Utilizaţi principiul piramidei

Încearcă să îţi priveşti geamantanul ca pe o piramidă. Împachetează întâi încălţămintea, creând astfel o bază pe partea de jos a geamantanului. Împachetează pantalonii sau jachetele întinzându-le peste încălţăminte şi lăsând marginile acestora afară pentru a le putea folosi ulterior la închiderea valizei. Deasupra lor, poziţionează piesele vestimentare pe care le-ai rulat, apoi acoperă-le cu marginile jachetelor şi pantalonilor. Ultimul strat ar trebui să fie reprezentat de produse uşor perisabile, precum cosmeticele, parfumurile sau instrumentele pentru coafat.

Cumpără produse cosmetice la dimensiune mici

Nu are rost să căraţi recipiente întregi cu produse cosmetice. Apelaţi la variante de călătorie, în acest mod economisind foarte mult spaţiu.

Ambalaţi lucrurile mici în mod corect

Când vine vorba de ambalarea obiectelor mici, cum ar fi stick-uri de memorie USB, portofelele, agrafe de păr, ciorapi, şosete, ochelari de soare, şi ochelari de lectură, aşezaţi-le în interiorul pantofilor, cutii de produse cosmetice, mape pentru documente şi buzunarele valizei.

Nu luaţi întreaga trusă de medicamente

Luaţi doar medcamenetele care credeţi că v-ar putea fi de folos. Aşezaţi-le într-o pungă de hărtie sau săculeţ şi lăsaţi acasă trusa specială de păstrare a acestora.

Sursa text și foto: adevarul.ro

You May Also Like