(Foto-Video) Cele mai mari şi mai luxoase aeronave private din lume

Oamenii cu bani călătoresc la Business Class sau First Class. Oamenii bogaţi închiriază avioane atunci când au nevoie. Iar oamenii extrem de bogaţi îşi cumpără propriile avioane.  În continuare, faceți cunoştinţă cu cele mai mari şi luxoase avioane private din lume, dar şi cu posesorii acestora.

Locul 5 – Boeing 757 – Donald Trump

Donald John Trump- investitor și om de afaceri american, se situează pe poziția 488, cu o avere estimată la 2 miliarde de dolari americani. Acesta este Președinte CEO al companiei Trump Organization, fondatorul Trump Entertainment Resorts, companie ce operează numeroase cazinouri și hoteluri din întreaga lume, gazdă și coproducător al emisiunii TV – “The apprentice”, dar și  scriitor/autor de cărți de literatură motivațională.

În 2011, Donald Trump a cumpărat un Boeing 757 de la co-fondatorul Microsoft, Paul Allen. Avionul privat a costat 100 de milioane de dolari, dar a fost echipat cu un interior luxos pentru a se potrivi stilului lui Trump. Nu lipsesc dormitorul privat, televizor mare cu ecran plat, un birou echipat cu cea mai nouă tehnologie, canapele din piele, duş circular şi chiar o chiuvetă placată cu aur. Până şi cataramele de la centurile de siguranţă sunt placate cu aur. Donald Trump este foarte mofturos şi doreşte ca totul să fie perfect în avionul său. Aeronava a operat  primul zbor pe 21-05-1991.

Locul 4 – Boeing 767-33A(ER) “The Bandit” – Roman Abramovici

maxresdefault (1)

Avionului lui Roman Abramovici, Boeing 767-33A(ER) “The Bandit” are o valoarea de 130 de milioane de dolari. Iniţial, avionul a fost comandat de Hawaiian Airlines, iar mai târziu a fost personalizat şi a intrat în flota lui Roman Abramovici.

Roman Arkadyevich Abramovici  este un om de afaceri rus. Este patronul echipei de fotbal Chelsea FC, Anglia. În 2010, Abramovici era al 3-lea cel mai bogat om din Rusia și al 50-lea din lume conform listei Forbes 2010, având o avere estimată la 11.2 miliarde dolari.

скачанные файлы

“The Bandit” a operat primul zbor pe 19-06-2003, iar autonomia este de aproximativ 10 000 de kilometri. Interiorul este decorat cu aur și lemn de castan. Printre altele, la bord se află o masă de 30 de locuri, o bucătărie aurită şi chiar un sistem de apărare anti-rachetă. Cu un asemenea avion, Abramovici şi-ar putea transporta chiar şi echipa de fotbal, cu tot cu rezerve.

Locul 3 – Boeing 747-8I VIP – Joseph Lau

Joseph Lau Luen Hung, născut în 1951, este un magnat în domeniul imobiliar din Hong Kong, având o avere estimată la 4.3 miliarde de dolari. Deţine 61% din Chinese Estates Holdings.

cbc8a44614fba6b2f0fc30f533e3048c_0

Aeronava Boeing 747-8I VIP are o valoarea de 153 de milioane de dolari. Aceasta este echipată cu cele mai moderne tehnologii pentru a asigura cel mai bun confort în timpul zborului. Acest gigant cu patru motoare poate transporta sute de pasageri în serviciu comercial. Totuşi de ce a ales Joseph Lau un asemenea model? Poate pentru că se poate?

https://www.youtube.com/watch?v=DzAREBeiSm0

Locul 2 – Airbus A340-200 – Sultanul Bruneiului

V8-BKH_HAM_120607

Sultanul Bruneiului, Hassanal Bolkiah, este recunoscut ca fiind cel mai excentric om de pe planetă. Cu o avere estimată la ceva zeci de miliarde de dolari, Hassanal Bolkiah deţine un parc auto format din aproximativ 7000 de maşini (unii spun că sunt 6000, alţii 2000, dar asta contează mai puţin), dar şi o flotă formată din nouă avione, cele mai importante fiind un Boeing 747-400 VIP şi un Airbus A340-200 VIP.

sultan-hassanal-bo_2715164b

Airbus A340-200 este un avion estimat la 220 de milioane de dolari. Sultanul Haji Hassanal Bolkiah trăieşte în cel mai extravagant lux, inclusiv avioanele sale au interioare din aur de 24K. Primul zbor a fost operat pe 22-02-1994

Locul 1 – Airbus A380 – prinţul Al-Waleed Bin Talal

prince-alwaleed-airbus-a380

Airbus A380, este cel mai mare avion comercial din lume cu o capacitate de transport de până la 800 de pasageri într-o clasă. Acum să vă imaginaţi un asemenea avion personalizat pentru o singură persoană şi anturajul acesteia. Persoana cu pricina este prinţul Al-Waleed Bin Talal din Arabia Saudită.

Airbus-A380-Owner-Prince-Al-Waleed-Bin-Talal

Aeronava este evaluată la 500 de milioane de dolari – 300 de milioane de dolari a costat aeronava şi aproximativ 200 de milioane de dolari va costa customizarea acesteia pe gustul prinţului Al-Waleed Bin Talal. Pe lângă cele 5 apartamente de lux, sala de conferinţe şi sistemul de divertisment de ultimă generaţie, în avion vor mai fi amenajate un garaj pentru maşinile de lux, un grajd pentru cămile şi cai şi o cameră specială pentru rugăciune care se va roti pentru a fi mereu cu faţa spre Mecca. Cele trei punţi vor fi legate printr-o scară spiralată, dar va exista şi un lift privat din dormitorul principal. De amenajarea acestui Goliat se va ocupa firma Design Q. La bordul aeronavei vor fi amenajate şi apartamente de lux mai mici pentru oaspeţi, dar şi un hamam turcesc căptuşit cu marmură.

Sursa: airlinestravel.ro

 

 

 

 

You May Also Like