Guvernul României le poartă de grijă călătorilor în perioada sărbătorilor de iarnă. A elaborat pentru cetățenii români un ghid de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România a lansat astăzi ediţia din acest an a „Ghidului de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă”, pentru unele dintre destinaţiile cele mai căutate de către turiştii români: Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Ungaria.

Potrivit unui comunicat al MAE, cetăţenii români care se deplasează în statele menționate în scop turistic pot obține din acest ghid informaţii utile pentru o vacanță cât mai sigură şi lipsită de evenimente nedorite.

Acesta include informații și recomandări generale pentru călătorie, precum și sfaturi pentru turiștii din zonele montante. De asemenea, se găsesc informații caracteristice pentru fiecare țară menționată, cum ar fi cele referitoare la: telefoane de urgență, reguli de traversare a frontierei, regimul medicamentelor, limitele de viteză pentru călătoriile cu automobilul, datele de contact ale consulatelor României în aceste state ș.a.

Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă este disponibil integral aici și poate fi util și pentru cetățenii Republicii Moldova.

De menționat, că MAE al României elaborează astfel de ghiduri anual, precum și ocazional pentru orice alt tip de călătorie, în dependență de destinație.

Sursa foto: fortunabusiness.ro

You May Also Like