Hotelul din filmul The Shining poate deveni muzeu

Devenit faimos în urma filmului The Shining, unul dintre cele mai înfricoșătoare hoteluri din lume se va transforma într-un muzeu.

O destinatie turistică aparte- pentru iubitorii de groază, va deveni primul muzeu horror din lume, completat de o arhivă de pelicule și un studio de producție. Costul proiectului este de 24 de milioane de dolari și include câteva surprize neasteptate.

Stanley Hotel, a fost construit acum 109 ani și a fost decorul principal pentru acțiunea din filmul The Shining (tradus Stralucirea), regizat de Stanley Kubrick după un roman de Stephen King.

Muzeul va gazdui un auditoriu cu 500 de locuri, o expozitie interactiva imensa si un centru de informare; vor exista sali pentru cursuri si workshop-uri, precum si spatii de post-productie si editare de film. In acest fel, cei ce doresc sa inceapa o cariera in industria filmului (de la regizori si pana la sunetisti) vor avea un loc special, creat intr-un hotel ce a intrat in istorie.

11,5 milioane de dolari, au fost acordați de către statul Colorado, ce a devenit o atractie turistica importanta in America datorita Stanley Hotel. Centrul are sustinatori celebri, printre care Elijah Wood, Simon Pegg sau George A. Romero. Potrivit actorului Elijah Wood, nu exista niciun spatiu mai bun, o casa permanenta pentru a celebra filmele horror ca o forma de arta.

Momentan, intreaga idee ramane in stadiul de proiect, se asteapta aprobarea finantarilor.

 

You May Also Like