În aceste zile se desfășoară Târgul de Tursim al României la care participă și Republica Moldova. Standul și sloganul țării noastre calificate drept „catastrofă” pe rețelele de socializare

„Discover virgin Moldova”  este sloganul cu care Republica Moldova s-a prezentat la Târgul de Tursim al României desfășurat între 16 și 19 februarie. În acest an, țara noastră este reprezentată de către Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova, fără implicarea companiilor din sectorul privat, iar acest lucru s-a văzut foarte clar prin aspectul standului amenajat în cadrul expoziției.

Pe o rețea de socializare a fost plasată o fotografie a acestui stand în paralel cu un alt stand al Moldovei care a reprezentat țara în alte expoziții, dar cu participarea diverselor agenții de turism și vinării moldovenești.

Fotografia postată de Типичная Молдова.

facebook discover md

Reacțiile de indignare sau de amuzament nu au întârziat să apară.

Bunăoară, Alex Filipschi, președinte Federației de Promovare a Turismului din Moldova, a calificat sloganul „Discover virgin Moldova”  drept „catastrofă”.

Alți internauți au criticat și ei reprezentanța țării noastre din acest an, unii au catalogat-o „rușinoasă”, iar alții, mai îndrăzneți, au făcut și asocieri ale sloganului promovat cu „welcome pedofilia”.

Potrivit celor care au făcut postarea pe rețeaua de socializare, standul din acest an a fost finanțat din bani publici, iar anul trecut amenajarea acestuia a fost susținută financiar de către USAID.

Iată cum arăta spațiul expozițional moldovenesc de anul trecut.

Republica Moldova la TTR

12822650_10154002789903928_1642363274_o

Targul de Turism al Romaniei este organizat de Romexpo de doua ori pe an. La acesta participă reprezentanți preponderent din România, dar și din țări precum Bulgaria, Turcia, Grecia ș.a.

Vedeți mai jos imagini video de la expoziția din acest an.

Sursa foto: facebook.com/imiplace.md/ , orheianca.eu
Sursa video: targuldeturism.ro

You May Also Like