În luna august, toate drumurile duc spre Festivalul Etno-Balcanic de la VATRA

Cea de-a doua ediție a Festivalului Etno-Balcanic vine cu noi surprize. Muzica balcanică, mâncărurile tradiționale și expozițiile inedite sunt cele care vor da viață culturii balcanice la Complexul Etno-Cultural Vatra, transmite ZUGO.

În acest an, pe scena mare de la VATRA vor evolua mari artiști din diferite țări cum ar fi România, Ucraina, Macedonia și, bineînțeles, Republica Moldova. De asemenea, terenul va fi cuprins, pe întreaga durată a festivalului, de muzică și dansuri excepționale bulgărești, sârbești și grecești ale minorităților etnice din Republica Moldova.

Ediția a doua a Festivalului Etno-Balcanic păstrează repartizarea activităților pe întreg teritoriu complexului, astfel încât vor fi amenajate zone pentru diferite vârste și interese.

„La Festivalul Berii a fost lansată prima TIROLIANĂ din Moldova, care va putea fi explorată și la Etno-Balcanic. Totodată, au fost construite spații parasolare, unde vizitatorii se pot feri de soare și savura din plin plăcerea festivalului”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Pe lângă toate acestea, nu vor lipsi bucatele balcanice care merită cunoscute și promovate. De la pilaf sârbesc și gulaș, până la afumături cu fasole servite cu și cafea la nisip.

Centrul Cultural Vatra, împreună cu alți doi parteneri notorii, organizează pentru prima dată, în cadrul Festivalului Etno-Balcanic, LOTERIA Verii, unde marele norocos poate câştiga un automobil RENAULT „Clio” (2015).

You May Also Like