Joc de culori la deschiderea conacului Manuc Bey din Hâncești

Complexul arhitectural „Manuc-Bey” din orașul Hâncești, după circa doi ani de lucrări de restaurare, urmează să se redeschidă pe data de 13 decembrie. Acesta va întimpina oaspeții cu o nouă imagine, oferindu-le ocazia de a vedea la ce etapă se află conacul , în faza de reconstrucție.

Iluminat precum un pom de Crăciun, oaspeții prezenți la deschidere, vor putea admira conacul  într-un joc de culori.  Mai mult ca atât, cei prezenți vor avea posibiltatea să cunoască detaliile tăinuite ale legendarului Manuc Bey, dar și să guste din izvarul moldovenesc și plăcintele din cuptor. Evenimentul va începe la ora 12.00, iar intrarea este liberă.

Complexul arhitectural Manuc Bey din orașul Hâncești este unul dintre cele mai importante monumente istorice din țară.  În prezent, Manuc Bey se află la o etapă foarte avansată de reconstrucție și este gata să apară în fața oamenilor.

Lucrările au durat doi ani, iar restaurarea complexului se datorează faptului că au fost găsite schițele originale ale proiectelor edificiilor, la Sankt Petersburg- Rusia, care inițial au fost elaborate de arhitectul Bernardazzi.

You May Also Like