La schiat prin pădurile de pe malul Nistrului

Pădurile de pe malul Nistrului a fost locul unde mai mulți amatori al schiului de tură au făcut drumeții. Echipați corespunzător, aceștia au parcurs 10 kilometri pe schiuri.

De această aventură au avut parte 15 tineri. Startul a fost dat la Corjova, raionul Criuleni. Chiar dacă pentru unii acest tip de sport a fost o primă experiență, tinerii au rămas mulțumiți de această escapadă.

Printre cei care s-au bucurat de peisajele de pe malul râului Nistru a fost și o turistă venită de peste ocean. „Este fantastic aici. Natura este impresionantă. Avem noroc şi cu vremea de afară. Sunt bucuroasă că mă aflu şi eu aici şi le recomand tuturor să încerce măcar odată în viaţă acest tip de sport

Organizatorul practică schiatul de tură deja de trei ani. El spune că acest sport devine tot mai popular în Moldova.

Încercăm prima dată anul acesta pe acest traseu. Este un mod activ de viaţă care toţi care participă îl susţin şi în aşa mod poţi practica iarna ceva activ la natură. Savurăm natura frumoasă aici pe care o vedem„, a declarat organizatorul Leonid Roșca.

Schiul de tură  reprezintă o formă de schi, în afara pistelor, care presupune deplasarea pe schiuri atât în urcare cât și în coborâre.

Pentru această escapadă, tinerii au scos din buzunare câte 500 de lei. Preţul include echipamentul de schi şi transportul.

 

You May Also Like