La Valea Morilor se planifică 2 parcări, un restaurant, un muzeu și un teren sportiv de plajă

Teritoriului din parcul ,,Valea Morilor” ar putea lua altă înfățișare. C.I.E. ,,Moldexpo” SA a elaborat o nouă Strategie de dezvoltare, unul dintre compartimentele căreia este dedicat dezvoltării teritoriului gestionat. Se preconizează inițierea unui șir de proiecte noi având ca obiectiv general dezvoltarea unui Centru expozițional capabil să găzduiască evenimente naționale și internaționale, dotat cu elemente de infrastructură, cultură și agrement.

În anul 2020, pe teritoriul din Valea Morilor ar putea fi finalizate – de către compania Moldexpo –  lucrările de construcție a șapte proiecte noi: o zonă de agrement, un punct de alimentație publică, două parcări, un oficiu ecologic, un complex socio-cultural-sportiv, un muzeu al monumentelor istorice în aer liber și, în fine, o zonă destinată jocurilor sportive de plajă.

Unele contrucții preconizate se potrivesc, în opinia specialiştilor, cu terenul pe care actualmente este plasat „Aventura Park”. Pentru realizarea lor, va fi reziliat contractul cu locatarul. Astfel, pe teritoriul unde, la ora actuală, este amplasat „Aventura Park” va fi construit un complex socio-cultural-sportiv și un muzeu al monumentelor istorice în aer liber.

Potrivi C.I.E. „Moldexpo” SA, în anul 2011, când s-a conturat o situație clară că obiectele investiționale din planul aprobat de Guvern în anul 2005, nu vor fi edificate în termen sau chiar deloc, s-a ajuns la decizia conceperii unui plan nou, care să conțină un centru expozițional.

Sursa text: deschide.md

Sursa foto: dorinprimar.md

You May Also Like