Lipsa de bani nu mai poate fi o scuză pentru faptul că nu călătorești. Cu multă dorință și spirit de a aventură o poți face aproape gratis

Nu este un secret pentru nimeni că în ultimul timp au apărut numeroase platforme online care oferă oportunități de a călători cu bani foarte puțini sau poate chiar gratis. Help Exchange (HelpX) este una dintre ele și se bucură de succes în toată lumea.

De pe bloginfidel.com am aflat că,  această platform a fost lansată încă în 2001 de către Rob Prince din Marea Britanie. El a călătorit câțiva ani prin Australia și Noua Zeelandă, timp în care a lucrat în diferite locații pentru cazare și uneori pentru mâncare. Locurile în care muncea, de obicei erau ferme sau hosteluri. Cum dădea peste altfel de propuneri de angajare? Le găsea afișate în hosteluri pe tabla de anunțuri sau în broșurile lăsate de către angajatori. Desigur că cel mai simplu era să fie să găsească astfel de anunțuri online, dar cum așa sistem nu era disponibil la acel moment, el a decis să dezvolte unul.

Astfel, HelpX a crescut de-a lungul anilor, mărindu-și baza de date atât prin numărul de gazde (angajatori), cât și prin voluntari.

Blogul despre călătorii bloginfidel.com , mai arată că cu ajutorul HelpX îți poți găsi gazde oriunde în lume, care pentru o muncă de câteva ore pe zi, îți oferă cazare și mâncare. Munca presupune de la a preda o limbă străină, a avea grijă de o casă, hostel, animale, până la lucru pe câmp (este foarte variată și e în dependență și de ce poți tu să faci). Unica condiție este să îți achiți singur biletul până la destinație.

Platforma funcționează foarte simplu: te înregistrezi pe site-ul www.helpx.net, cauți țara de destinație, alegi ce ți-ar plăcea să faci și te înțelegi cu gazda.

În prezent, cele mai multe gazde de acest tip sunt oferite pentru turiștii veniți în Argentina, peste 150 de oferte la număr.

Sursa foto: moldpres.md

You May Also Like