Loch Ness: povestea unui monstru

Dacă acum mulţi ani în urmă un călugăr irlandez nu ar fi poposit pe malul Lacului Loch Ness, acesta ar fi rămas o simplă întindere de apă lipsită de mister.

Una din faimoasele legende despre monstrul din Loch Ness a luat naştere acum 1500 de ani. Sfântul Columban, un călugăr irlandez, a plecat spre Munţii Scoţiei pentru a răspândi cuvântul lui Dumnezeu. Ajuns pe malul Lacului Loch Ness, un grup de localnici participau la un ritual funerar. Bărbatul care urma să fie înmormântat fusese ucis de un aşa-zis monstru care locuia în lac. În acel moment, lui Columban i-a venit ideea cum să convertească păgânii fără predici. Astfel, le-a cerut oamenilor să-l conducă până la lac. Când monstrul şi-a făcut apariţia, călugărul şi-a ridicat mâinile, strigând: „Piei din ochii mei, creatură a iadului!”. În acel moment, bestia s-a scufundat în adâncuri. Din acea clipă, în Scoţia s-a înfiripat credinţa în Dumnezeu, dar, totodată, şi în monstru.

Peisajul din jurul lacului este destul de monoton, de aceea existenţa unei legende vii despre faimosul monstru Nessie, sporeşte turismul din zonă. Întreaga regiune din jurul Lacului Loch Ness trăieşte din turism. Cu toate acestea, „atracţia principală”, care aduce vizitatorii, refuză să se arate.

Lungimea lacului este de 35 km, lăţimea de 1,6 km, iar adâncimea maximă este de 230 m. Întreaga suprafaţă a lacului este de circa 56,4 km2, fiind localizat în nordul Scoţiei, districtul Inverness.

You May Also Like