Locuri pentru plimbări iarna prin Chișinău!

imagesDe e iarnă, sau e vară

Toamnă e, ori primăvară,

La plimbare toți ieșim

Hai prin parcuri să ne pornim!

Municipiul Chișinău este catalogat pe bună dreptate și din motive destul de evidente, drept un oraș verde, iar cele 7 coline ale acestuia sunt împînzite de păduri, arborii fiind străjerii care ocrotesc inima Republicii Moldova.
Iată care sunt cele mai populare alegeri ale cetățenilor și descoperă de ce:

Fie că îți dorești sa ieși la plimbare cu prietenii, să îți începi dimineața în foță cu o mică alergare, să mergi pe bicicletă, ori pur și simplu să meditezi în atmosfera inedită creată de îmbinarea potrivită a micului lac și a înalților copaci, ce adîncesc misterul acestui loc, oferindu-i o frumusețe aparte în fiecare anotimp, atunci parcul Valea Morilor este destinația perfectă. În urma renovărilor efectuate, parcul se bucură de un număr mare de vizitatori, oferindu-le în fiecare perioadă a anului un nou paradis!

скачанные файлы
Diana Stratan, elevă
: Valea Morilor este locul unde  prefer să mă plimb singură cu căști și muzică bună, pentru că anume aici mă pot relaxa și merge în voie. Acest loc e special pentru mine prin multitudinea de sentimente ce mi le creează înăutrul meu și cum poate în 20 de minute să-mi restabilească starea personală.

 Moraru Ion, pensioner: De mai bine de 2 ani, mă plimb zilnic pe aici, ador să văd copiii împreună cu părinții lor cum petrec timpul în aer liber, au grijă de sănătatea lor  și apreciază acest loc superb.

Parcul Dendrarium reușește să doboare atmosfera tensionată a cotidianului urban și să ofere vizitatorilor liniște, frumusețe și culoare. În parc se găsesc specii lemnoase rare precum Ginkgo Biloba sau arborele pagodelor, tsuga canadiană, bradul Douglas, chiparosul de Arizona, arborele de lalea, arţarul Mono şi altele. Acest parc este fregventa alegere a cuplurile proaspăt căsătorite pentru fotosesiile de nuntă. Primul lucru, care uimeşte persoana care a intrat aici pentru prima oară – este senzaţia că e nemărginit, acesta reușește să ofere posibilitatea de a descoperi de fiecare dată un colțișor nou și deosebit.1394356_234060486759666_943735238_n

Paraschiv Gabriel, elev: Prefer acest loc, deoarece este un loc liniștit, parcă izolat de lume unde poți să  te refugiezi cînd ai nevoie. Acest loc parcă știe să te facă să îți asculți sufletul.

Pleșca Dorina, studentă: Iubesc acest loc, deoarece uimește prin unicitate și diversitatea speciilor de plante, iar aleele acestuia sunt deosebite și îți oferă o stare meditativă de excepție!

Chiar dacă toate aceste amenajări din parcuri oferă locurilor o înfățișare inedită și ademenesc vizatorii cu anumite facilități care sunt special create pentru confortul uman, totuși natura este perfectă anume prin sălbăticia și starea ei firească. Iată de ce, pădurile sunt cele care transpun adevărata unicitate a fiecărui anotimp, iar o iarnă așternută pe întinderea unei pădurici va surprinde întotdeauna printr-o alură feerică și misterioasă. Ori, anume acest mister știe să genereze fiori care au capacitatea de a transforma o simplă plimbare- într-o magie trăită pe cont-propriu. Pădurea din sectorul Rîșcani, ori Ciocana, pot fi alegerea perfectă pentru o întîlnire inedită cu natura.

11143479_855414734540044_1415992067241853783_nBalan Dan Luca, elev : Ador plimbările în pădure pentru că aici găsesc liniște, iar aceasta are o putere deosebită asupra personalității umane. Ajungînd la altitudini mai mari, pot privi orașul în zare și simt o stare inexplicabilă. Prefer acest loc pentru plimbările cu bicicleta.

Ivanova Irina, medic de familie: Recomand atît copiilor cît și maturilor plimbări în aer liber. Dat fiind că păfurile sunt plămînii planetei, trebuie să profităm din plin de beneficiile oferite.

 

You May Also Like