Lonely Planet: Transilvania, cea mai bună regiune de vizitat din lume în 2016!

Transilvania, a ocupat locul de frunte în top 10 regiuni de vizitat în 2016 recomandate de Lonely Planet, în cadrul unuia dintre cele mai așteptate ghiduri turistice ale anului.

La capitolul regiuni, Transilvania conduce clasamentul, fiind plasată de specialiștii brandului de ghiduri turistice pe locul 1, peste regiuni ca Hawaii sau Bavaria.

Autorii ghidului turistic spun ca în zonă există și altceva în afară de legende despre vampiri, sate sasești și biserici fortificate. În Munții Carpați există multe peșteri, poți face drumeții sau merge la ski. De asemenea, în orașe precum Brașov, Sighișoara și Sibiu există cafenele și terase la stradă.

Astfel, la capitolul regiuni, topul este condus de Transilvania, urmat de Vestul Islandei, Valle de Vinales -Cuba, Regiunea viticolă Friuli- Italia, Insula Waiheke-Noua Zeelandă, Auvergne-Franţa, Hawaii, Bavaria-Germania, Costa Verde-Brazilia, și se închee cu Insula Sf. Elena, care ocupă locul 10 în top.

De asemenea, topul include și „Cele mai bune țări de vizitat în 2016„ unde Botswana se află pe primul loc, și „Top 10 oraşe„ unde primul loc este ocupat de către Kotor-Muntenegru.

Colecția de destinații recomandate de Lonely Planet pentru 2016 „scoate în evidență nu locurile spre care se îndreaptă călătorii anul viitor, ci acele locuri pe care echipa noastră a stabilit că ar trebui să le viziteze”, a explicat Tom Hall, directorul editorial al Lonely Planet, citat de CNN.

Lonely Planet este cea mai mare editura de ghiduri de calatorie din lume. Amintim, că publicația a clasat Moldova drept cea mai nevizitată țară din Europa, în baza căruia a fost realizat și cel de-al doilea clip de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică.

 

You May Also Like